Od crepa do bagera

Izvor: Politika, 14.Apr.2010, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od crepa do bagera

Na Sajmu građevinarstva, najvećem u Jugoistočnoj Evropi, učestvuje više od 1.000 izlagača od čega 330 stranih

Međunarodni sajam građevinarstva otvoren je juče na Beogradskom sajmu. Manifestaciju na kojoj učestvuje više od hiljadu izlagača, od toga 330 stranih, otvorio je Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja.

Građevinarstvo se nalazi u velikoj krizi i ta oblast je dugo bila zapuštena i opterećena problemima, poput korupcije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ocenio je Dulić otvarajući smotru građevine.

Pod sloganom „Osvajamo nove prostore” u osam hala i na otvorenom prostoru, ukupne površine 60.000 kvadratnih metara, izloženi su najsavremeniji građevinski materijali, oprema, mašine i alat, a predstavljene su i inovacije u projektovanju, sistemi za gradnju, uređenje i održavanje objekata, kao i za rekonstrukciju i opremanje enterijera.

Posetioci mogu da se informišu i o načinima izgradnje energetski efikasnih objekata, a na otvorenom su izložene građevinske mašine i montažne kuće, koje mogu da se pazare i za 7.000 evra.

A da se ovih dana na Beogradskom sajmu može pronaći sve za kuću pokazuju i izlagači đakuzija, sauna i dvorišnih fontana, dok oni koji su već ozidali svoj dom mogu da pazare vrata, prozore, roletne i poštanske sandučiće.

Izlagači su grupisani prema oblastima delatnosti, kako bi se posetioci lakše snalazili. U Hali četiri izložene su podne i zidne obloge, građevinske konstrukcije i plafoni, a u „jedinici” oprema za energetiku. U Hali pet su smeštene nacionalne izložbe osam zemalja – Italije, Grčke, Turske, Slovenije, Hrvatske, Belgije, Mađarske i Češke.

U toku Sajma najuspešnijim izlagačima biće dodeljene tradicionalne nagrade za nova tehnološka dostignuća „Nova vizura” i druga priznanja.

Kako su sve površine Sajma rezervisane za izlagače, posetiocima su na raspolaganju besplatan parking na Adi Ciganliji, kao i besplatan prevoz autobusima do Sajma i nazad.

Radno vreme je od 10 do 19 časova, osim poslednjeg dana, kada će kapije Sajma biti zatvorene u 17 časova. Cena ulaznice je 500 dinara, a ulaznica koja važi za sve dane trajanja smotre građevinarstva košta 900 dinara.

S. D.

[objavljeno: 14/04/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.