Očišćeno smeće ispod Starog savskog mosta

Izvor: Studio B, 19.Jul.2011, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očišćeno smeće ispod Starog savskog mosta

Tokom prepodneva očišćen je potez ispod Starog savskog mosta, u udruženoj akciji gradskih komunalnih preduzeća. Samo sa tog prostora odneto je oko 50 kubika, a od početka godine više od 1000 tona smeća sa beogradskog priobalja.

Radnici Zelenila Beograd uklanjali su podrast i nisko rastinje sa nasipa, dok su ekipe Beograd voda, specijalnom amfibijom, iz vode vadile prazne boce i balvane. U akciji čišćenja učestvovali su i radnici Gradske čistoće.

U poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << tri meseca organizovano je pet akcija čišćenja obale beogradskih reka u kojima je odneto oko 900 kubnih metara raznoraznog otpada i smeća, istakao je zamenik sekretara za inspekcijske poslove Nebojša Tomić.

On je podsetio da je akcija čišćenja krenula sa Dunavskog keja, da bi se postepeno proširila na obe strane Savske obale.

- Uklonjen je veliki broj napuštenih objekata, polupotonulih splavova i kućica, pontona, pristupnih mostova i čamaca. Takođe, očišćenje su naplavine koje donosi reka, poput panjeva i drvene građe, ali i velike količine plastičnog otpada - naveo je Tomić.

Akcija će se, prema njegovim rečima, nastaviti i u narednom periodu, ali više u smislu održavanja ovoga što je očišćeno.

- Očekujem od građana da više vode računa o čistoći naših reka, da smeće bacaju na za to predviđena mesta, jer su uloženi ogroman trud i sredstva da se beogradsko priobalje dovede u red - istakao je Tomić.

On je takođe podsetio građane da potonule čamce ili brodiće mogu prijaviti gradskoj komunalnoj inspekciji na telefon 011/ 3227-000, kako plovni put ne bi bio nebezbedan.

„Gradska čistoća" u današnjoj akciji učestvuje sa deset komunalnih radnika i dva transportna vozila, kako bi sav neorganski otpad sa ove lokacije bio prebačen na predviđenu deponiju, istakao je za Beoinfo pomoćnik direktora operative tog preduzeća Dragan Cvetković.

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo - Beograd" priključilo se današnjoj akciji tako što će pokositi i iskrčiti obaloutvrdu od korova, rekao je za Beoinfo direktor Sektora javnih zelenih površina u tom preduzeću Dražen Tica.

- Takođe, naše preduzeće će nastaviti da pomaže ovakve i slične akcije, koje su koordinirane od Sekretarijata za inspekcijske poslove i „Čvorišta", na zadovoljstvo svih građana prestonice - zaključio je Tica.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Očišćeno priobalje koje je snimio naš čitalac

Izvor: Blic, 19.Jul.2011

U zajedničkoj akciji Sekretarijata za inspekcijske poslove i komunalnih službi danas je očišćen deo Save od Brankovog do Tramvajskog mosta. ..Ova, peta, akcija čišćenja beogradskih reka od početka godine rezultat je inicijative čitaoca "Blica" Predraga Veselinovića, koji je pre nešto više...

Nastavak na Blic...

Nastavljeno čišćenje priobalja

Izvor: Danas, 20.Jul.2011, 00:14

Desna obala Save na potezu oko starog železničkog mosta, juče je očišćena uz pomoć preduzeća „Gradska čistoća i „Zelenilo Beograd“.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.