Izvor: Politika, 08.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljen saobraćaj ka Mirijevu

Vodovodna cev u Ulici Dragoslava Srejovića kod broja 8 pukla je u noći između utorka i srede posle čega se na kolovoz izlila velika količina vode, zbog čega je obustavljen saobraćaj. Izlivanje vode je zaustavljeno juče oko šest sati ujutru.
Svetozar Veselinović, izvršni direktor "Beogradskog vodovoda i kanalizacije", kaže da tačan razlog zašto je cev pukla ne znaju, ali da je mogući uzrok starost cevi.
– Cev ćemo poslati na kontrolu u Institut za ispitivanje materijala Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kada ćemo saznati pravi razlog pucanja – rekao je Veselinović.
Prema rečima Nevenke Drče, šefa pogona objekta Pionir beogradskog vodovoda, reč je o limeno-gvozdenim cevima, tipa fi-250.

– Cevi na Zvezdari spadaju među najstarije u prestonici i u zavisnosti od finansijske situacije trudimo se da ih na vreme zamenimo. Njihova prosečna starost u Beogradu je između 50 i 100 godina, a trebalo bi da se menjaju na svakih pet decenija – istakla je ona.

Pucanje cevi, koje je prouzrokovalo izlivanje velike količine vode na ulicu, najpre je registrovala policijska patrola. Ona je zatvorila ulicu za saobraćaj na okretnici kod Bogoslovije i na raskrsnici ulica Dragoslava Srejovića i Marijane Gregoran.

Dok se ne otkloni kvar, autobusi na linijama 27, 27E, 27L, koji saobraćaju do Mirijeva, kretaće se u oba smera Bulevarom kralja Aleksandra, Mite Ružića i Ulicom Matice srpske.

B. H.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.