Obnovljen Dom omladine

Izvor: Blic, 15.Mar.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljen Dom omladine

Nova sala i sam Dom omladine, čije je renoviranje započeto pre gotovo dve godine, biće otvoreni krajem marta. Ova sala moći će da primi oko 600 ljubitelja muzike, a za posebne prilike i intimnije koncerte, projektanti su napravili metalnu zavesu koja se spušta i od jedne pravi dve prostorije.

Sudski procesi koji su obeležili početak renoviranja odaja Doma omladine privode se kraju, pa se u njegovim prostorijama više neće nalaziti kafić i bilijar klub.


>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ovi procesi se privode kraju i trenutno sud treba da odluči o žalbama koje su uputili vlasnici kafića i bilijar kluba. Očekujemo da će prvostepena odluka biti potvrđena i da će oni morati napuste ovaj prostor – kaže za „Blic nedelje" Aleksandar Đukić, sekretar Doma omladine.

Građevinski radovi u ovoj ustanovi, kako kaže Đukić, završeni su ali se još čeka da tehnička dokumentacija bude odobrena. Do kašnjenja od nekoliko meseci došlo je kad je američka ambasada zarad boljeg osvetljenja i ozvučenja Domu omladine donirala još oko 200.000 evra.

– Ovom donacijom smo kupili novu rasvetu i ozvučenje, prostorije smo klimatizovali, pa se zato kasni sa otvaranjem ovog objekta. Za nekoliko dana će sve biti pregledano, pa ćemo moći da otvorimo vrata Doma omladine – objašnjava Đukić. Inače, da podsetimo, renoviranje Doma omladine počelo je pre gotovo dve godine. Tada je američka ambasada pokrenula inicijativu da se Beogradu dodeli milion evra novčane pomoći. Beograđani su putem SMS poruka i interneta odlučivali da li će novac biti utrošen za kupovinu vozila za potrebe Hitne pomoći ili za obnovu Doma omladine. U anketi je učestvovalo oko 65.000 građana, a Dom omladine je dobio 54 odsto glasova. Čelnici ove ustanove su odlučili da određeni procenat od prihoda događaja, koji oni organizuju poklone Hitnoj pomoći.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.