Obnova  šina u Bulevaru kralja Aleksandra

Izvor: Politika, 22.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova šina u Bulevaru kralja Aleksandra

Zamena tramvajskih šina u Bulevaru kralja Aleksandra kod "Vuka", koju već pet dana izvode ekipe Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd ", prouzrokovala je saobraćajne gužve u ovom delu grada. Kolona vozila dosezala je od Vukovog spomenika do Doma Narodne skupštine. Nervozni vozači pokušavali su da, prolazeći kroz sporedne ulice, izbegnu saobraćajni kolaps, pa im je tako bilo potrebno više od pola sata da se prevezu od pijace "Đeram" do Trga Nikole Pašića. Većih gužvi u tramvajskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << saobraćaju na potesu od Vukovog spomenika do Slavije nije bilo.

Nosilac projekta obnove tramvajskog koloseka je GSP, a asfaltne radove izvodi "Beograd put". Vlada Matić, zamenik direktora Sektora građevinske operative "Beograd puta", kaže da je izdao nalog za završetak asfaltiranja između šina.

- Naše preduzeće u ovom projektu igra ulogu podizvođača, što znači da smo zaduženi samo za asfaltiranje. Zamena šina, uređenje trotoara i pešačkog ostrva u nadležnosti su GSP-a - rekao je Matić.

Slobodan Vučenović, glavni dispečer Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd", podsetio je da je rok za završetak radova 25. novembar, ali da je u ovom trenutku nezahvalno prognozirati da li će on biti probijen.

- Rano je o tome govoriti. Najbolje će biti da sačekamo još nekoliko dana, kada ćemo sa sigurnošću moći da kažemo koliko tačno će trajati radovi - kazao je Vučenović.

S obzirom na to da je sneg, koji je u toku vikenda prekrio Beograd, omeo izvođače radova, ostaje otvoreno pitanje da li će tramvajski kolosek u ovom delu Bulevara kralja Aleksandra biti završen u predviđenom roku.

N. M.



[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.