Obnova kule Nebojša glavni zadatak

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 13.Jul.2010, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova kule Nebojša glavni zadatak

BEOGRAD - Glavni zadatak Javnog preduzeća "Beogradska tvrđava" u narednom periodu jeste obnova i oživljavanje kule Nebojša, izjavila je direktorka preduzeća Ivana Lučić-Todosić. "Građevinski radovi na kuli su završeni, a sada preostaje da se ona stavi u funkciju tako što ćemo realizovati izložbu na sva četiri nivoa, čime će kula biti zvanično otvorena", kazala je Todosićeva i ocenila da će njeno otvaranje mnogo značiti Beogradu.

Očekujemo da će kula biti spremna za >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << otvaranje do jeseni, rekla je Todosićeva na konferenciji za novinare povodom osam godina rada JP "Beogradska tvrđava". Ona je kazala da je u tom periodu njihov prvenstveni cilj bio da se prostor Beogradske tvrđave prepozna i definiše kao kulturno-istorijska celina sa određenim specifičnostima, s obzirom na to da je to jezgro odakle je Beograd krenuo da se širi i razvija.

"Voleli bismo da se uspostave određene gradske ceremonije na tvrđavi koje bi doprinele atraktivnosti i proširenoj turističkoj ponudi srpske prestonice, a uspostavljanje 24-časovnog obezbeđenja omogućava bezbedno realizovanje velikog broja manifestacija na tom prostoru", istakla je Todosićeva.

Prema njenim rečima, svake godine JP "Beogradska tvrđava" od grada dobija oko 100 miliona dinara za radove na tvrđavi, a u prethodnoj godina su uspevali da realizuju sve radove predviđene tim budžetom. Tokom ovog leta posetioce Beogradske tvrđave očekuju izložbe na otvorenom, na Savskom šetalištu, u galeriji u Stambol-kapiji, muzički program, kao i program za najmlađe - Dečja igraonica starih zanata, a direktorka JP "Beogradska tvrđava" najavila je da će za desetak dana početi i multumedijalna igra za decu "Zmajev trag", koja će na novi način približiti kulturno nasleđe mališanima.

Todosićeva je izrazila želju da se više manifestacija organizuje na prostoru Donjeg grada, koji je slabije posećen, a prema njenim rečima, odličan je za sajmove i koncerte.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.