Obnova fasada na  Vračaru

Izvor: Studio B, 04.Okt.2011, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova fasada na Vračaru

Opština Vračar raspisala je 1. oktobra još jedan konkurs u okviru projekta „Da lepše izgleda", kako bi pomogli svojim sugrađanima da obnove fasade stambenih zgrada.

Svesni da su radovi na uređenju jako skupi i da stanari to ne mogu sami da plate, opština je ponudila da rekonstrukciju finansira sa čak 75 odsto novca.

Na skupštinama stanara preostaje da se dogovore i prijave opštini Vračar do 1. decembra, da bi naredne godine i njihova zgrada, poput 100 drugih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << već uređenih, dobila nov izgled.

Osim zgrada u Petrogradskoj i Nevesinjskoj, opština Vračar izdvojila je sredstva za obnovu fasde zgrade na uglu Njegovševe i Knjeginje Zorke. Kako saznajemo, rekonstrukcija je bila preko potrebna, jer osim što je fasada ružila ovaj deo grada, predstavljala je i opasnost, jer je zbog svoje dotrajalosti postojala mogućnost da se obruši na trotoar i parking.

Vlasnici stanova dužni su da sami brinu o fasadama.

Branimir Kuzmanović , predsednik Opštine Vračar, poziva sugrađane da se odazovu ovoj akciji.

"Svi koji se budu prijavili biće uz pomoć opštine Vračar u prednosti da srede svoje fasade, to znači 75% je suma koju daje opština Vračar. Mi očekujemo da će se puno zgrada prijaviti i da ćemo to 2012. to uspešno završiti", kaže Kuzmanović.

Opština će za sve prijavljene zgrade napraviti projekte i na osnovu toga biće određen i novac koji treba da izdvoje stanari. Konkursna dokumentacija može se preuzeti na sajtu opštine ili u njihovom uslužnom centru u Njegoševoj 77.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.