OVAJ ČOVEK SE VODIO KAO NESTAO 8 GODINA: Porodica ga je pronašla na neverovatan način!

Izvor: Kurir, 29.Mar.2016, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVAJ ČOVEK SE VODIO KAO NESTAO 8 GODINA: Porodica ga je pronašla na neverovatan način!

Ovo je priča o ljudskoj ljubaznosti koja se poigrava sa sudbinom. Đanfranko Espozito je ljubitelj životinja koji je često viđan kako šeta ulicama svog rodnog grada, Mondragone, Italija.

Generalno, vrlo divan i osećajan čovek, on je posvetio svoj život spasavanju malih napuštenih štenaca, često sarađujući sa lokalnim volonterima. Pomogao je mnogim životinjama tokom godina, ali ovog puta učinio je još veće čudo.

U jednoj od njegovih šetnji, Đanfranko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je naišao na čoveka koji je, slično njegovim voljenim psima, prolazio kroz težak period. Njegovo ime je Đovani i beskućnik je.

Đovani ima 56 godina i luta kao beskućnik po Italiji oko 8 godina. Đovani je prethodno živeo sam, a kada je izgubio kuću, nije više bio u mogućnosti da ostane u kontaktu sa svojom porodicom. Živeo je na relaciji između Rima i Firence, preživljavajući zahvaljujući blagonoklonosti stranaca. ovo je bio njegov život sve dok nije upoznao Đanfranka.

Kada je čuo njegovu priču, Đanfranko je odlučio da pomogne. Sa samo telefonom, on je snimio ovaj video snimak i postavio ga je na Fejsbuk sa rečima:

"Pomozite Đovaniju da se vrati svojim voljenima."

Homeless Giovanni by mylovelypinklondon

Moć društvenih mreža nikada ne prestaje da iznenađuje. Đanfrankov video se jako brzo raširio po Internetu i nedugo zatim, počeo je da prima telefonske pozive. Jedan od poziva bila je Silvana Formikola, bliska rođaka Đovanija koja ga je prepoznala i odlučila da kontaktira Đanfranka. On je bio presrećan što je uspeo bar da započne proces koji je vodio do pronalaženja Đovanijeve porodice. Ali tu nije završio.

Sledeći korak je bio da opet pronađe ovog beskućnika i informiše ga da mu je pronašao rođake. Đanfranko se sreo sa Đovanijem još jednom i napokon ga je ubedio da pođe sa njim kući i da se spremi da upozna svoju sestru i sestričinu.

Čist i u novoj garderobi, Đovani je skoro bio neprepoznatljiv. sa ovom entuzijastičnom porukom Đanfranko je objavio na Fejsbuku:

"Poveli smo ga sa nama kući, dobro se najeo...a sada čekamo njegovu sestru i njenu ćerku, Ilen...dolaze da ga vide...Misija uspela!"

(Hefty)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.