OTVOREN MOST NA SAVI KOD OBRENOVCA

Izvor: Kurir, 01.Dec.2011, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTVOREN MOST NA SAVI KOD OBRENOVCA

Građani Obrenovca će sada moći da stignu do Surčina za samo deset minuta

BEOGRAD - Završena sremska Gazela.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas obišao je most preko Save kod Obrenovca, čija je gradnja juče završena. Kako je rekao, građani Obrenovca će sada moći da stignu do Surčina za samo deset minuta.

- Gradnja je počela u februaru, na minus 14 stepeni, a radilo se i na plus 40 da bi 1. decembra svi građani Srbije mogli da počnu da koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ovaj most - rekao je Đilas.

Ministar životne sredine Oliver Dulić poručio je da je vlast izgradnjom mosta pokazala da je sposobna da završi započete projekte.

Most na Savi počeo je da se gradi 1994, za vreme mandata Nebojše Čovića, a radovi su zatim obustavljeni da bi se početkom 2011. nastavili. Širok je 14,5 metara, dugačak 622 metra ima dve saobraćajne trake, trotoare na obe strane i dva pojasa za instalacije i infrastrukturu. Zajednički su ga izgradili Grad Beograd i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja.

(S. Ž.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.