ONLAJN PRIJAVA ZA VRTIĆE Za 24 sata roditelji poslali 2.300 zahteva

Izvor: Blic, 10.Maj.2016, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ONLAJN PRIJAVA ZA VRTIĆE Za 24 sata roditelji poslali 2.300 zahteva

Za samo 24 sata od kako je usluga onlajn prijave mališana u beogradske vrtiće počela sa radom, na Nacionalni portal eUprava pristiglo je više od 2.300 zahteva.

Složeni sistem prijave koji ukršta podatke iz nekoliko različitih baza državnih institucija i pored velikog broja prijava, funkcioniše bez problema, saopštili su iz Direkcije za elektronsku upravu a direktor čiji je direktor, Dušan Stojanović, istakao da ova usluga omogućava elektronsku prijavu, ali ne i rešavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << daljih koraka koji podrazumevaju zasedanje komisije koju ima svaka predškolska ustanova i koja odlučuje o tome koje dete će biti upisano u vrtić.

Burno prvog dana upisa: ČETVORO dece na JEDNO mesto u VRTIĆU

Stojanović je apelovao na građane da pri prijavljivanju pažljivo popune sva polja, a posebno polje za matične brojeve, jer su se tu dešavale najčešće greške uočene u ova dva dana.

- Iako njih nije mnogo, poželjno je da pre same prijave roditelji još jednom provere podatke i uvere se da nisu napravili grešku - rekao je Stojanović i dodao da je tokom jučerašnjeg i današnjeg dana Direkciju kontaktiralo i nekoliko roditelja koji su prilikom online upisa otkrili da ih poslodavac nije prijavio na Biro.

Prijavljivanje iz fotelje: Upis u vrtić sa 8 klikova

Zahvaljujući Online upisu dece u vrtiće, građani Beograda od juče, umesto u redovima i pred šalterima, svoju decu mogu da upišu u predškolske ustanove i putem interneta, odnosno portala eUprava (www.euprava.gov.rs).

Dokumenta koja su do sada bila potrebna za prijavu zamenio jedan obrazac, a ceo proces je u potpunosti besplatan i odvija se u dva jednostavna koraka – popunjavanje i slanje prijave.

Obrazac za upis deteta u predškolsku ustanovu na teritoriji Beograda moći će da se preda i lično u predškolskoj ustanovi, ali bez potrebe da se uz njega prilažu druga dokumenta. Dalji tok prijave teći će uobičajenim putem a ovde pročitajte kako je protekao prvi dan upisa u prestoničke vrtiće.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Podneto više od 2.300 zahteva za upis dece u vrtiće

Izvor: Beta, 10.Maj.2016

Od početka puštanja u rad usluge "Online upis dece u predškolske ustanove" u Beogradu, Nacionalni portal eUprava primila je više od 2.300 zahteva za upis, saopštilo je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije.Kako se navodi, i pored velikog broja prijava, sistem koji ukršta...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.