OGRADE NA KALEMEGDANU Turisti ne mogu kod Pobednika!

Izvor: Blic, 20.Apr.2016, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGRADE NA KALEMEGDANU Turisti ne mogu kod Pobednika!

Radovi na Kalemegdanu počelil su pre desetak dana, ali mnogobrojni posetioci i dalje ne mogu da stignu do najatraktivnijeg dela Beogradske tvrđave.

Čuveni spomenik prošle godine je bio u centru pažnje, prvo zato što su posetioci i golim okom mogli da vide da je delimično nakrivljen na jednu stranu, a zatim i zbog misteriozne prostorije koju su pronašli radnici koji su radili na sređivanju lokacije. Iako se na kraju utvrdilo da to otkriće nema ama baš nikakav istorijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << značaj, popločavanje nije privedeno kraju.

Međutim, nije na Kalemegdanu samo "Pobednik" nedostupan turistima, nego i česmu Mehmed-paše Sokolovića okružuje narandžasta ograda za obeležavanje gradilišta. Ovde nema posebne table za početak i kraj radova, a nešto drugačiji znak upozorenja od prvobitno postavljenog stoji pored jedne od prvih sazidanih javnih česama u Beogradu dok već skoro šest meseci čeka restauraciju.

Za staze 17,8 miliona dinara

Započeti radovi na Kalemegdanu trajaće 45 dana, a za njih je izdvojeno 17,8 miliona dinara.

- Biće uređeno 7.700 kvadratnih metara pešačkih staza, od Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić" prema Zoološkom vrtu - najavio je nedavno gradski menadžer Goran Vesić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.