ODRŽANA BEOGRADSKA KONFERENCIJA O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI

Izvor: Kurir, 02.Mar.2012, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODRŽANA BEOGRADSKA KONFERENCIJA O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI

Beogradska konferencija o rodnoj ravnopravnosti održana u Skupštini grada

BEOGRAD - Prva beogradska konferencija o rodnoj ravnopravnosti održana je danas u Skupštini grada Beograda u prisustvu velikog broja učesnika iz zemlje i inostranstva.

Na skupu, u organizaciji Komisije za rodnu ravnopravnost grada Beograda, predstavljeni su ciljevi daljeg razvoja lokalnih mehanizama u toj sferi.

–Beograd kao glavni grad pretenduje da bude dobar primer lokalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << politike u svim sferama društva, posebno kada je reč o rodnoj ravnopravnosti – ukazala je članica Gradskog veća Nataša Milošević.

Ona je za Beoinfo istakla da od konferencije očekuje razmenu iskustava, ideja i unapređenje odnosa, s ciljem boljeg integrisanja te oblasti u naše društvo.

Takođe, prema njenim rečima, skup treba da ukaže da rodna ravnopravnost ne predstavlja isključivo žensko pitanje, uz obavezan segment demokratizacije jednog društva.

– Grad Beograd u prethodnih nekoliko godina daje značajan doprinos tom segmentu, sprovodeći niz, pre svega, ekonomskih mera. Odvajaju se znatna materijalna sredstva za trudnice, porodilje ili ugrožene roditelje male dece. Takođe, obezbeđena su jednokratna novčana davanja za nezaposlene porodilje, kao i stalna novčana pomoć za žrtve porodičnog nasilja, inače namenjena za oba pola – navela je Miloševićeva.

Predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost grada Beograda Jasminka Veselinović pozdravila je, otvarajući skup, više od 100 učesnika konferencije, predstavnika resornih ministarstava, lokalnih samouprava, agencija, udruženja i nevladinih organizacija.

Ona je posebno pozdravila gošće iz Gradske uprave grada Beča Martinu Samer i Ursulu Bauer, podsetivši da taj grad predstavlja odličan primer rodne ravnopravnosti u Evropi.

– Komisija grada Beograda formirana je 2010. godine, sa ciljem poboljšanja rodne ravnopravnosti, dok konferencija treba da omogući dalji razvoj njenih mehanizama, kao i razvoj politike jednakih mogućnosti žena i muškaraca u svim beogradskim opštinama. Takođe, zadatak komisije u narednom periodu biće jačanje kapaciteta i proširenje saradnje sa drugim komisijama tog tipa u zemlji i inostranstvu – zaključila je Veselinovićeva.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Održana prva beogradska konferencija o rodnoj ravnopravnosti

Izvor: Studio B, 02.Mar.2012

Prva beogradska konferencija o rodnoj ravnopravnosti održana je danas u Skupštini grada Beograda u prisustvu velikog broja učesnika iz zemlje i inostranstva. ..Na skupu, u organizaciji Komisije za rodnu ravnopravnost grada Beograda, predstavljeni su ciljevi daljeg razvoja lokalnih mehanizama u toj...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.