Izvor: Blic, 31.Okt.2017, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD ULIČNIH SVIRAČA DO ŠAMPIONA SVETA Sećate se Pilerovih? Uspeli su da ispune svoj VELIKI SAN

Uspeli smo da ostvarimo naš veliki san, pričaju braća Danijel i Darko Piler, pobednici prestižnog muzičkog takmičenja u Francuskoj. Braću je domaća javnost upoznala pre osam godina kao prve pobednike takmičarskog serijala "Ja imam talenat", gde su se našli nakon što su, zajedno sa sestrom Sandrom, svirali prolaznicima u Knez Mihailovoj.

Takmičenje 67. Trofej sveta u One le Šatou u Francuskoj jedno je od najvećih svetskih muzičkih nadmetanja koje okuplja više od stotinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << takmičara iz celog sveta. Braća Piler pobednici su u kategoriji kamerne i vorld muzike, a Danijel je nastupio svirajući harmoniku u kategoriji "senior klasik" i plasirao među prvih 10.

- To je jedno od najpoznatijih i najuticajnijih takmičenja što se tiče instrumentala. Brat i ja smo dugo o ovom takmičenju maštali i rešili smo da se spremamo. Uspeli smo da ostvarimo naš veliki san - kaže za "Blic" violinista Danijel Piler.

Danijel i Darko, iako su bili sigurni u sebe, kažu da je postojala ona mala doza treme zbog odgovornosti da to što su zamislili izvedu na pravi način.

- Znali smo da je konkurencija paklena i da nema mesta za greške, da sve mora biti besprekorno. Izašli smo na binu ispred žirija i počeli da muziciramo. Tada su nas ponele emocije, sve je delovalo kao san - prepričava Danijel, dodajući da je samo bilo potrebno pustiti muzici da ih vodi.

Svirajući "Secret of Garden", dela ruskih kompozitora i kompozicija klasičara osvojili su srca žirija.

- Bili smo jako srećni i zadovoljni našom prezentacijom, ali smo rezultate veoma nervozno iščekivali. Kad smo čuli, pao nam je kamen sa srca - priča mladi violinista.

Domaća javnost Pilerove je upoznala u serijalu "Ja imam talenat", a do tada su svirali u Knez Mihailovoj, na ulici. Zahvaljujući pobedi u toj emisiji, dva brata i sestra osvojili su i mogućnost da se školuju u Austriji, gde sada i žive.

Sestra Sandra je i dalje član trija, ali zbog obaveza ne učestvuje na takmičenjima, već im je podrška na koncertima. Danijel kaže da Darka i njega ovog meseca očekuju diplomski ispiti, da školovanje privode kraju.

Trenutno imaju turneju po Austriji, a očekuje se da će uskoro objaviti i singl. Početkom januara beogradska publika će imati prilike da ih čuje u Narodnom pozorištu.

- Beograd nam mnogo nedostaje, svaki dan mislimo o Srbiji i mnogo smo srećni što ćemo posle sedam godina ponovo nastupati u našem gradu - kaže Danijel.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.