OD TRŽNIH CENTARA DO CELIH NASELJA Pola Beograda drže investitori iz OVE ZEMLJE

Izvor: Blic, 10.Okt.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD TRŽNIH CENTARA DO CELIH NASELJA Pola Beograda drže investitori iz OVE ZEMLJE

Kupovina “Depoa” u Bulevaru kralja Aleksandra, koji je plaćen 4,15 miliona evra, samo je još jednom potvrdila da su izraelski investitori najaktivniji i najozbiljniji u srpskoj prestonici.

- Iza ove kupovine stoji izraelska grupacija na čelu sa mnom kao direktorom, ali i sa njihovim predvodnikom Nir Makdasijem. U pitanju su iste firme koje su kupile američku ambasadu, a ovoga puta na mestu nekadašnjeg “Depoa” gradiće se nov i lep projekat - rekao je za “Blic” Miša >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Marković, direktor firme "BKA divelopment" koja je kupila lokaciju u Bulevaru kralja Aleksandra.

Nekoliko ozbiljnih izraelskih firmi prisutne su već godinama u Beogradu i uglavnom se bave izgradnjom tržnih centara, ali i drugih poslovnih, kao i velikih stambenih kompleksa.

- Oni kao investitori danas dominiraju, a to vam je najbolji znak da je tržište ozdravilo, budući da su oni uvek prvi koji odlaze sa bilo kog tržišta i to ne kad već počne da gori, nego šest meseci pre toga. Ako se oni šire i kupuju, znajte da je tržište stabilno. A njih je sve više u Beogradu - objasnio je nedavno Miloš Vulović, gradski sekretar za urbanizam.

Od tržnih centara u Beogradu, izraelski investitori su izgradili tek otvorenu “Rajićevu”, pa “Big” na Karaburmi, “Zemun park” na Novosadskom putu, “Aviv park” na Zvezdari, ali i u susednom Pančevu, a počela je izgradnja i još jednog velikog šoping mola “Big” na Vidikovcu.

Najpoznatiji i trenutno najveći poslovni kompleks u vlasništvu izraelskih firmi je “Erport siti”, poslovni park na Novom Beogradu koji se i dalje nadograđuje i širi, na mestu bivšeg MUP-a u Ulici kneza Miloša firma koja je kupila “Depo” gradi i projekat “Skajlajn Beograd”, kompleks sa tri velike kule, a Izraelci su pazarili i ceo prostor gde se nalazila nekadašnja američka ambasada i na kojem je u toku izgradnja poslovno-stambenog komplesa.

Međutim, ni to nije sve: poslednjih godina Izraelci se sve više okreću i gradnji stambenih naselja. Jedan takav kompleks nikao je ispod Botaničke bašte, na mestu nekadašnje fabrike IKL, a počela je i gradnja “Voždovih kapija” na Voždovcu, gde će na 70.000 kvadrata biti sagrađeno 700 stanova.

KOD NJIH NIKAD NEMA KAŠNJENJA

Ono što je karakteristično za sve izraelske investicije je da se sve radi maksimalno ozbiljno i da kada krene gradnja nema kašnjenja, već se objekti otvaraju u tačno zacrtanom roku.

DOLAZE POSLOVNO I TURISTIČKI

Velike izraelske investicije umnogome su doprinele i sve većem broju Izraelaca koji u Beograd dolaze poslovno ili turistički. Njihov broj je poslednjih godinu dana skoro upetostručen, i uz Turke su postali najbrojniji gosti u srpskoj prestonici.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.