OD SREDE KREĆE BUS PLUS

Izvor: Kurir, 31.Jan.2012, 04:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD SREDE KREĆE BUS PLUS

Elektronski sistem naplate karata u javnom gradskom prevozu startuje od 1. februara

BEOGRAD - Bolji prevoz građana!

Elektronski sistem naplate karata u gradskom prevozu „bus plus" počinje da radi od 1. februara, odlaganja nema! Oni koji imaju stare karte u zalihama moći će da ih iskoriste tokom februara.

Vlasnici svih vrsta „bus plus" kartica moraće da se registruju pri ulasku u prevoz tako što će karticu prisloniti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na automat. Putnici s personalizovanim karticama biće samo evidentirani, a ostalima će s računa biti skinuto 60 dinara. Ko nema nijednu karticu, moći će da kod vozača kupi kartu po ceni od 120 dinara.

- Ukoliko vlasnik personalizovane kartice ne validira svoju karticu, kontrolor će je blokirati i objasniti putniku gde može da je odblokira. Prvih mesec dana putnici će biti opominjani i neće biti novčanih kazni. Ukoliko ponovo budu uhvaćeni bez karte, plaćaće kaznu od 1.500 dinara - rekao je Zoran Šarac, direktor Direkciji za javni prevoz, i dodao da će u početku biti moguće čekiranje kartica i dok je vozilo u pokretu.

U Direkciji za javni prevoz juče je otvoren i operativni kontrolni centar, gde će dispičeri pratiti kretanje svakog vozila i broj putnika. Ovo će, kako kažu nadležni, omogućiti bolji prevoz građana. Bitno je naglasiti da su ukinite zone gradskog prevoza na teritoriji Beograda za vlasnike personalizovanih kartica.

Vrste kartica

1. Personalizovana (cena 250 dinara) - na nju se uplaćuje iznos mesečne ili polumesečne pretplate, važi neograničeni broj vožnji

2. Nepersonalizovana plastična (cena 250 dinara) - na nju se može uplatiti do 100.000 dinara i plaćati vožnja za više putnika

3. Nepersonalizovana papirna (cena 40 dinara) - može se uplatiti do 600 dinara

4. Karta za jednu vožnju, kupuje se kod vozača

Prodajna mesta

1. Personalizovane kartice:

- u prodavnicama „Tempa" na Vilinim vodama bb i na auto-putu u Bloku 53,

- u poslovnicama MTS na Trgu Nikole Pašića 7, Obilićevom vencu, u Bulevaru umetnosti 16a, Bulevaru kralja Aleksandra 84, u Požeškoj 66

- na prodajnim mestima GSP u Skenderbegovoj, Deligradskoj i na Trgu Republike,

- na autobuskim stanicama „Laste" u Mladenovcu, Obrenovcu, Lazarevcu, Barajevu i Sopotu,

- u filijalama Erste banke u ulicama Jurija Gagarina 32, Ratka Mitrovića 158 i Knez Mihailovoj 36, Save Maškovića 3-5 i Birčaninovoj 37.

- u „Beograđanki".

2. Nepersonalizovane kartice mogu se kupiti i dopuniti na oko 800 lokacija širom grada, među kojima su kiosci „Future", „Štampe" i druge prodavnice.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.