OBRENOVAČKI OSNOVCI REDOVNO VEŽBAJU TOKOM LETA

Izvor: Kurir, 17.Avg.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBRENOVAČKI OSNOVCI REDOVNO VEŽBAJU TOKOM LETA

BEOGRAD - Društvo pedagoga fizičke kulture opštine Obrenovac tokom leta sprovodi program "Vežbajmo redovno - stvarajmo navike". Program podržava Ministarstvo omladine i sporta i namenjen je svim učenicima osnovnih škola u opštini Obrenovac.

Programom su obuhvaćeni bazični sportovi - plivanje, atletika, gimnastika, logorovanje, sportske igre, igre na vodi, kao i tradicionalne igre i takmičenja - nadvlačenje konopcem, bacanje kamena sa ramena i sl.

Program se realizuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na tri različite lokacije. U sportskoj hali realizuju se sadržaji koji se odnose na "vežbe na spravama i tlu", atletiku, jačanje i razvijanje fizičke muskulature učenika. Na obrenovačkim bazenima se vrši obuka neplivača, učenje i usavršavanje različitih plivačkih tehnika, kao i zabavne igre na vodi. Izletište Zabran se koristi za obučavanje učenika za boravak u prirodi (pecanje, podizanje šatora, spremanje hrane, orijentacija u prostoru), kao i za organizaciju različitih nadmetanja i sportskih igara (odbojka na pesku, badminton, pikado i sl.).

Predsednik opštine Obrenovac Željko Jovetić posetio je letnji kamp u Zabranu u kom trenutno učestvuje stotinak obrenovačkih osnovaca.

- Nema sumnje da su ovakvi programi višestruko korisni za sve. Deca tokom letnjeg raspusta manje koriste slobodne prostore koji postoje, bilo da su to prostori u osnovnim školama, bazeni ili Zabran i sa druge strane profesori fizičke kulture su nedovoljno uposleni tokom leta. Ovakve aktivnosti su idealna prilika da se prazni prostori popune, da deca budu aktivna i da im profesori pomognu. Deca se na ovaj način susreću sa novim aktivnostima, kao što su gimnastika, atletika, preživljavanje u prirodi i druge, i pokazalo se da je to njima jako zanimljivo. Ovakvi programi su prilika da deca tokom leta i raspusta uživaju u svom gradu - rekao je Jovetić.

Poznato je da u vreme školskog raspusta, u letnjim mesecima, ima veoma malo organizovanih sportskih aktivnosti za decu školskog uzrasta. Iz tog razloga, suština ovog programa je da se tokom školskog raspusta učenicima omogući redovna fizička aktivnost, dalje razvijanje stečenih veština i navika, kao i mogućnost da dožive nova sportska, socijalna i emocionalna iskustva koja su korisna za svakodnevni život.

Članovi Društva pedagoga fizičke kulture opštine Obrenovac očekuju da će veliki broj učenika iskoristiti ovaj program i da će boravak u prirodi, osim sticanja novih znanja i veština, još više razviti svest o značaju čistoće reke, šume, vazduha i korišćenja prilika za boravak i aktivnosti u prirodi.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Obrenovački osnovci redovno vežbaju tokom leta

Izvor: Glas javnosti, 18.Avg.2011, 07:33

BEOGRAD - Društvo pedagoga fizičke kulture opštine Obrenovac tokom leta sprovodi program "Vežbajmo redovno - stvarajmo navike". Program podržava Ministarstvo omladine i sporta i namenjen je svim učenicima osnovnih škola u opštini Obrenovac...Programom su obuhvaćeni bazični sportovi - plivanje,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.