Izvor: Politika, 19.Jun.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novu vlast još čeka 11 opština

Posle lokalnih izbora održanih 11. maja do sada je konstituisana vlast u svega pet opština u Beogradu, dok u ostalima još traju pregovori o koalicijama. Novu vlast dobili su žitelji Grocke, Lazarevca, Obrenovca, Sopota i Zemuna. Pre nekoliko dana potpisan je sporazum koalicije „Zajedno za evropsku Srbiju” (ZES) i Liberalno-demokratske partije (LDP) o formiranju vlasti na Savskom vencu, Starom gradu, Zvezdari i Čukarici.

Iako je ZES na Vračaru osvojio 32 od 60 odborničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << mesta i može sam da obrazuje vlast, u ovoj centralnoj gradskoj opštini još nije održana konstitutivna sednica. Najneizvesnije je na Čukarici gde moguće koalicije ZES i LDP i SRS-DSS i SPS imaju po 28 odbornika.

Odbornici Skupštine opštine Zemun na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici izabrali su načelnika Opštinske službe, opštinskog javnog pravobranioca, vršioca dužnosti direktora javnog preduzeća „Poslovni prostor” i glavnog i odgovornog urednika „Zemunskih novina”.

B. H.

-----------------------------------------------------------

DSS: Ne pregovaramo sa DS-om

Portparol Demokratske stranke Srbije, Andreja Mladenović, demantovao je juče da DSS vodi pregovore o formiranju gradske vlasti u Beogradu sa Demokratskom strankom.

„Najodlučnije demantujem da DSS pregovora sa DS-om o formiranju vlasti u Beogradu. DSS je potpisala koalicioni sporazum sa SRS-om i SPS-om o formiranju vlasti u gradu i DSS će dosledno ispuniti svaku tačku sporazuma koji je potpisan", rekao je Mladenović.

On je kazao da koalicioni partneri DSS-a „dobro znaju da se Demokratska stranka Srbije zalaže za sprovođenje sporazuma u delo i za što pre formiranje organa vlasti u Beogradu".

Beta

[objavljeno: 19/06/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.