Novozaposlenim lekarima i sestrama danas prvi radni dan

Izvor: Studio B, 16.Jul.2012, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novozaposlenim lekarima i sestrama danas prvi radni dan

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić obišli su danas Kliničko-bolnički centar „Zemun", gde je zaposleno osam lekara i 30 medicinskih sestara

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić obišli su danas Kliničko-bolnički centar „Zemun", gde je zaposleno osam lekara i 30 medicinskih sestara koji su u ovu zdravstvenu ustanovu primljeni na osnovu gradskog konkursa za zaposlenje. Novozaposlenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << lekarima i sestrama ovo je prvi radni dan.

- Grad Beograd je uvideo veliku potrebu za povećanjem broja medicinskih sestara - tehničara, kao i lekara. Njih preko 600 koji su završili jedan od najtežih fakulteta godinama već nemaju posao, a oni su, kao i država, u to uložili velika sredstva.  Aleksandar Antić i ja smo došli na ideju da Apotekarska ustanova „Beograd", koja predstavlja jednu od najboljih ustanova finansira 100 medicinskih sestara i 60 lekara koji će početi da rade u beogradskim domovima zdravlja i kliničko-bolničkim centrima. Napravili smo konkurs, zajedno sa sindikatom odredili kriterijume, a oni su bili vrlo jasni. Što se tiče lekara, kriterijumi su bili dužina studiranja, prosek i test koji su polagali, a svi podaci su na sajtu, dakle javni su i može svako da ih vidi. Mi ove mlade ljude finansiramo za sada šest meseci, a nastavićemo i dalje od profita Apotekarske ustanove „Beograd", pošto ona i dalje profitabilno posluje. Očekujemo da će svi ovi momci i devojke dobiti stalno zaposlenje, a mi ćemo biti tu da našim sredstvima stalno dopunjavamo i razvijamo ovaj projekat. Divno je videti ovoliko ljudi u belim mantilima i njihovu sreću što imaju posao. Svaki dinar koji uložimo u ljude, pogotovo one u zdravstvu, dobro je uložen novac za Beograđane - rekao je gradonačelnik Dragan Đilas.

Oglas za prijem u radni odnos na određeno vreme, u trajanju do šest meseci, 60 doktora medicine i 100 medicinskih sestara - tehničara, u 17 zdravstvenih ustanova čiji je osnivač grad Beograd bio je raspisan 19. aprila ove godine.

Novozaposlene zdravstvene radnike u ovoj ustanovi obišli su i članica Gradskog veća Vera Dražić, zamenik sekretara za zdravstvo Aleksandar Stefoski i ministar zdravlja Zoran Stanković.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.