Novinari „jahali talase” na Savi

Izvor: Politika, 19.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinari „jahali talase” na Savi

Oblačenje u „punu ratnu opremu”, zaštitne prsluke i nepromočivu obuću, pokazalo je učesnicima Medija kup-takmičenja u vožnji džet-skija da je za beg od vodene avanture kasno. Predstavnici „sedme sile” imali su prilikuprotekle nedelje da uživaju u jahanju „savskih talasa” kod hale 14 Beogradskog sajma, koji je u saradnji sa Džet-ski savezom Srbije organizovaoovo takmičenje.

U toku dvočasovne manifestacije, Veljko Šukalo, predsednik saveza, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bodrio je učesnikeputem razglasa, zbijajućibrojne šalei stvarajući opuštenu atmosferu.

– Veliki sam patriota, volim svoju zemlju i želim da je predstavimo na najbolji način. Džet-ski savez postoji od 1994. godine i od tada smo uzeli mnogo medalja. Samo prošle godine osvojio sam peto, sedmo i osmo mesto u tri kategorije – ponosno priča Šukalo.

Po redosledu prijavljivanja učesnici su prozivani i smeštani na „jamaha” skutere koji su, kako su objasnili organizatori, prvi put konstruisani za potrebe filmskog serijala o Džejmsu Bondu.

Uz svesrdnu pomoć iskusnih instruktora Saveza, i oni koji nikada ranije nisu osetili čari borbe sa talasima i eksploziju adrenalina, posle prve, probne vožnje opustili su se i zaboravili početnu tremu. Posle upoznavanja sa stazom i kratkog upućivanja u tajne sigurnog upravljanja skuterom, zahvaljujući dobroj volji trenera, konkurenti za medalje imali su priliku da osete užitak prave vožnje uz vučnu snagu od 110 konja. Poznata replika iz filma „Maratonci trče počasni krug” – Jurimo čak 30 kilometara na sat – na vodi su takmičarimogli da shvate bukvalno.

Kao najuspešniji pokazao se novinar „Sportskog žurnala” Aleksandar Trifunović, srebrnu medalju odneo je predstavnik „24 sata” Dalibor Dovedan, dok je treća medalja pripala Danijeli Ristić iz „Džet-ski sveta”.

Siniša Ristović, jedan od profesionalnih vozača, ističe da je jahanje na talasima najlepše dok se voda sliva po celom telu. Ali, padavina nažalost nije bilo, pa su učesnici ostali uskraćeni za potpun doživljaj.

M. K. – I. M.

[objavljeno: 19/08/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.