Novi vrtić u Bloku 32

Izvor: Politika, 10.Okt.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vrtić u Bloku 32

Četiri grupe polaznika igraće se u isto toliko raznobojnih dečjih soba sa terasama, a imaće i četiri toaleta i hranu iz distributivne kuhinje

U Univerzitetskom naselju u Bloku 32, u Bulevaru dr Zorana Đinđića 132a, krajem oktobra biće otvoren vrtić za 120 mališana. Četiri grupe polaznika igraće se u isto toliko raznobojnih dečjih soba sa terasama, a imaće i četiri toaleta i hranu iz distributivne kuhinje.

Važan deo novog obdaništa je zdravstveno-preventivni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << blok u kojem će medicinska sestra i jedan pedijatar svakog jutra kontrolisati zdravlje dece, jer je, kako je rekla Ljiljana Jovčić, član gradskog veća, njihovo zdravstveno stanje osnova njihove bezbednosti.

Maja Stefanović, direktorka predškolskih ustanova „11. april” rekla je da će imena vrtića predlagati sama deca.

– Pravo na mesto u ovom vrtiću imaju deca koja stanuju u Bloku 32, ali ukoliko ostane praznih mesta, popunjavaće ih ostali novobeogradski mališani – rekla je Stefanovićeva.

U ovom obdaništu radiće kadar koji će biti premešten iz drugih vrtića, što će osloboditi mesta za neke od 350 pripravnika, koji će se edukovati u okviru najavljene saradnje vrtića i Ministarstva prosvete.

Nova školica nastala je zahvaljujući odluci „Fondacije za rešavanje stambenih potreba mladih naučnih radnika Univerziteta u Beogradu”, koja je gradu prenela pravo da, uz naknadu, koristi i upravlja delom stambeno-poslovnog objekta, predviđenog za izgradnju vrtića.

Ovaj objekat od 506 kvadratnih metara prostora, koji sa pratećim objektima zauzima ukupno 800 kvadrata, juče je posetio i Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda.

Gradonačelnik je rekao da je srećan kada može da stvari za decu „pomera na bolje”.

– Prioritet ove gradske vlasti biće osnivanje Sekretarijata za zaštitu dece – najavio je Đilas.

I. J.

[objavljeno: 10/10/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.