Novi putevi u Belom Polju i Grabovcu

Izvor: Studio B, 08.Sep.2010, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi putevi u Belom Polju i Grabovcu

Opština Obrenovac i Javno preduzeće za izgradnju Obrenovca nastavljaju sa asfaltiranjem puteva po obrenovačkim mesnim zajednicama.

Meštani Belog Polja, koji žive pored puta za Čelebić, od sada do svojih domaćinstava neće dolaziti starim oštećenim putem nego novim asfaltnim putem u dužini od blizu pet stotina metara. Sem puta za Čelebić, u Belom Polju urađen je i put do groblja, kao i ulica koja kroz Kuzmanovića kraj vodi do bare Potkovice.

- U ovom delu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ima desetak kuća koje su bile na periferiji sela i koje poslednjih četrdeset godina imaju želju da gaze po asfaltu, a ne po blatu. Uz napore Saveta mesne zajednice i uz podršku opštine Obrenovac uradili smo taj put na zadovoljstvo svih građana. Put je urađen u dužini od 460 metara, a urađeni su i cevasti ispusti. Ostalo je da se završe kanali, pošto su u ovom delu godinama bile poplave, i to će biti urađeno u narednih deset dana - rekao je Aleksandar Bogićević, predsednik Saveta Mesne zajednice „Belo Polje".

I u Mesnoj zajednici „Grabovac" proteklih dana su radile putarske mašine. Meštani Matića kraja u Grabovcu su tokom proteklih vremenskih nepogoda, usled odrona zemlje, umalo ostali bez puta do svojih kuća i njiva.

- Matića put je jedan od puteva koji su nastradali tokom poslednjih elementarnih nepogoda. Nezapamćeno je da su u našoj mesnoj zajednici u tolikoj meri stradali putevi. Ovaj je bio u najgorem stanju, jer je sav kamen otišao u podnožje. Sada je saniran, ali trebalo bi razmišljati o nekom trajnijem rešenju - istakao je Goran Gvozdić, predsednik Saveta Mesne zajednice „Grabovac".

Predsednik opštine Obrenovac Željko Jovetić je o asfaltiranju i saniranju oštećenih puteva po mesnim zajednicama rekao:

- Komisija je popisala oko 30 kilometara puteva koji su uništeni u poplavama i koje treba popraviti. Jedan od popravljenih puteva je ovaj Matića put i do sada smo uradili četiri od ukupno oštećenih 30 kilometara. Javno preduzeće za izgradnju najavljuje da će uskoro biti sanirani i preostali putevi, a onda će se nastaviti sa realizacijom plana za 2010. godinu. Sav novac koji je predviđen za presipanje nekategorisanih puteva je utrošen za sanaciju puteva oštećenih u poplavama, a u novom rebalansu odvojićemo neka nova sredstva, tako da svakom selu obezbedimo bar po milion dinara za presipanje puteva.

Matića put nije bio jedina meta kišne bujice. Put u Vukosavljevića kraju takođe se nalazi u brdskom delu Grabovca i zbog toga put nije odoleo poplavi.

- Ovaj problem traje poslednjih 30 godina, pa su meštani samoinicijativno, iz svojih sredstava počeli da nasipaju i održavaju put. Vremenom su se uključile mesna zajednica i opština, ali najgore i najkritičnije je bilo ovog leta posle elementarnih nepogoda - kazao je meštanin ove mesne zajednice Milan Vukosavljević.

Meštanima ovog dela Grabovca put će biti saniran već za nekoliko dana. Prema najavama iz Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, građevinska sezona za putare tek treba da počne punim intenzitetom, tako da će se radovi preseliti i u druge mesne zajednice.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.