Novi domovi za vojnike

Izvor: Politika, Fonet, 17.Dec.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi domovi za vojnike

Za Predraga Čučkovića, kapetana prve klase, jučerašnji dan predstavlja prekretnicu u životu jer je posle 15 godina čekanja, u beogradskom naselju Bežanijska kosa konačno dobio krov nad glavom. Njegovoj četvoročlanoj i još 25 porodica bivših i sadašnjih pripadnika Vojske Srbije, posle višedecenijske stambene neizvesnosti, Dragan Šutanovac, ministar odbrane uručio je ključeve novih stanova u ulici Marka Čelebonovića 35A.

– Još nisam svestan šta mi se dogodilo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Novi dom shvatam kao konačnu sigurnost za moju porodicu. Do sada smo živeli u nužnom smeštaju koji nam je obezbedila vojska, ali ovaj stan je definitivno moj – iskren je Čučković.

Nakon obilaska tek završenih domova, ministar Šutanovac je najavio da će u ovom prestoničkom naselju u toku sledeće godine biti izgrađeno još 450 stanova.

– Stanogradnja je prioritet ministarstva. Samo prošle godine 121 porodica skrasila se u ovom naselju, dok je 149 njih, uz pomoć povoljnih kredita rešilo stambeno pitanje. Očekujem da uskoro budu završeni i stanovi van Beograda, pogotovu u mestima sa velikim vojnim garnizonima – rekao je ministar i dodao da će novac biti obezbeđen iz budžeta i prodajom viška vojnih nepokretnosti, ali i naglasio da je to proces u kome postoje problemi za koje Ministarstvo odbrane nije krivo.

– Poreske uprave procenjuju vrednost viška vojnih nekretnina nakon čega ih Direkcija za imovinu Srbije prodaje putem tendera. Malo šta u tom slučaju zavisi od nas, ali insistiraćemo da se postigne adekvatna cena – objasnio je Šutanovac.

Radovi na izgradnji naselja u Bežanijskoj kosi započeti su još 1992. godine ali su nekoliko puta prekidani iako su mnogi već posedovali rešenja o useljenju. Posle duže pauze, gradnja je uspešno nastavljena krajem prošle godine.

J. C.

[objavljeno: 17/12/2008]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar odbrane uručuje ključeve 26 stanova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2008, 09:37

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac danas će bivšim i sadašnjim pripadnicima sistema odbrane uručiti ključeve 26 stanova u beogradskom naselju "Bežanijska kosa", najavilo je Ministarstvo odbrane...Izgradnja stanova započela je 1992. godine i bila je više puta prekidana, a nastavljena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

ZA VOJSKU 26 STANOVA

Izvor: Press, 17.Dec.2008

Ministar odbrane Dragan Šutanovac uručio je juče pripadnicima Vojske Srbije ključeve 26 novoizgrađenih stanova na Bežanijskoj kosi. .Ministar odbrane Dragan Šutanovac uručio je juče aktivnim i penzionisanim pripadnicima Vojske Srbije ključeve 26 novoizgrađenih stanova u naselju Bežanijska...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.