Nove kuće za šest porodica

Izvor: Politika, 21.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove kuće za šest porodica

Članovi šest romskih porodica čiji su domovi oštećeni prošle godine usled izlivanja Dunava u naselju Goveđi brod u Zemunu dobili su juče ključeve novoizgrađenih kuća.
U šest stambenih objekata površine po 63 kvadratna metra, koji su priključeni na struju, vodu i kanalizaciju, u zemunskom naselju "Plavi horizonti" useliće se 40 ljudi, među kojima je više od 20 dece.


Porodicama je ključeve uručio Velimir Ilić, ministar za kapitalne investicije, koji je članovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << porodica obećao da će uskoro biti asfaltirana i ulica. Ilić je istakao da su završetkom ovih kuća zbrinute sve porodice sa područja Zemuna čiji su domovi oštećeni usled izlivanja Dunava u martu prošle godine i dodao da su trajni smeštaj dobile i sve porodice čije su kuće oštećene ili uništene usled poplava i klizišta u celoj Srbiji.

Izgradnja ovih objekata u naselju "Plavi horizonti" započeta je početkom avgusta prošle godine, a posle pripremnih radova gradnju je za 90 dana završilo preduzeće GIK "Banat". Radove je finansirala Vlada Srbije sa oko 16,8 miliona dinara.

J. L.

[objavljeno: 21.02.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.