Nove javne česme u Novom Beogradu

Izvor: Press, 17.Okt.2012, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove javne česme u Novom Beogradu

Novi Beograd je dobio šest novih javnih česama, saopšteno je danas iz Uprave za vode Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Beograd.

U saopštenju se dodaje da je to rezultat inicijativa Novobeograđana i saradnje opštine Novi Beograd, gradske uprave i javnih preduzeća, a česme su postavljene na početku Bloka 45, na kraju blokova 44 i 70, i kod "Teatra na Savi", odnosno na mestima gde na Kej izlaze ulice Dr Ivana Ribara, Nehruova, Gandijeva i Omladinskih brigada. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Uz ove četiri, postavljene su i još dve česme na dečijim igralištima u blokovima 62 i 63. Novoizgrađene česme rađene su po idejnim rešenjima pobednika na Konkursu za izbor arhitektonskih rešenja za izgled česama, koji su letos sproveli JKP "BVK" i Sekretarijat za komunalne i stambene poslove.

Na konkursu je učestvovalo 47 autora, a stručni žiri izabrao je devet pobedničkih rešenja, po tri za prvo, drugo i treće mesto, dodaje se u saopštenju.

Direktorka Uprave za vode Jovana Antić istakla je da bi u izgradnju lepšeg Beograda trebalo da se uključi što veći broj građana, pa i onih mladih i talentovanih arhitekata i dizajnera, kako bi se i na ovaj način nastavila saradnja sa opštinama i gradom, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.