Novca ima, isplata kasni zbog tehničkih problema

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novca ima, isplata kasni zbog tehničkih problema

“Do sredine sledeće nedelje svi roditelji čija deca idu u privatne vrtiće, a koji su prijavljeni za subvencije, dobiće svoj novac”, kaže Snežana Đurić, sekretarka za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Isplata za subvencija za privatne vrtiće kasni, ali ne zbog sredstava, već zbog tehničkih problema.

- U budžetu imamo dovoljno sredstava. Grad je sve obezbedio, ipak imamo tehničke probleme na koje smo naišli tek nakon što smo se upustili u ovaj posao, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje nismo mogli da predvidimo. U sistemu je 2.000 rešenja i to su sve roditelji koji će od danas pa do utroka sukcesivno biti isplaćeni. Oni koji u toku današnjeg dana nisu dobili novac, imaće ga do sredine iduće nedelje - kaže Đurić.

Roditelji koji su uplatili vrtiće za oktobar i novembar,sada očekuju prvu isplatu.

- Oni koji su krenuli od septembra oni su isplaćeni, ali ovi drugi još čekaju. Problemi su tehničke prirode, dešava nam se da padne sistem, još se uhodavamo. Nadamo se da će roditelji razumeti. Ukupno imamo oko 3.600 rešenja, veći deo je isplaćen, a ovi koji su preostali dobiće svoj novac i ne treba da brinu. Nadamo se da će od sledećeg meseca situacija biti bolja, jer ćemo tehničke probleme rešiti - kaže Đurić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.