Nova stranka: Novi Trg Republike zgazio duh i identitet Beograda

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2019, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stranka: Novi Trg Republike zgazio duh i identitet Beograda

Beogradski odbor Nove stranke ocenio je danas da je rekonstruisani Trg Republike u glavnom gradu "zgazio duh i urbanistički identitet" starog Beograda.

"Nakon što je beogradski Trg Republike, nakon famozne rekonstrukcije, konačno pušten u promet, nakon godinu dana maltretiranja sugrađana promenom trasa javnog prevoza, bukom i zagađenjem, ono što smo zatekli ostavilo je gorak ukus svim Beograđanima", navela je Nova stranka.

"Ne samo što smo zatekli ogromnu, beživotnu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nepreglednu betonsku ploču, beli mermer, klupe tik uz kolovoz, bez traga zelenila i duha stare prestonice, nego je i kaldrma postala ozbiljna opasnost po bezbednost vozača i putnika", navela je Nova stranka u saopštenju.

Ta stranka je upitala na šta je potrošeno 10 miliona evra građana jer sada centralni beogradski trg izgleda "kao seoski put".

"Da li će se možda večiti zamenik gradonačelnika Goran Vesić i njegova ekipa 'stručnjaka' ponuditi da vlasnicima automobila nadoknade takozvanu reglažu trapa, koja je neminovna posledica prolaska ovim delom grada?" - pita Nova stranka.

"Da ne pričamo o tome što Trgu Republike iz pravca Palilule, kako stvari stoje, i nije moguće prići bez velike muke, jer je Bulevar Despota Stefana zatvoren od Palmotićeve ka Trgu, a ništa bolje nije ni i u 27. marta. Jedini prohodan pravac jeste Venizelosova ulica, pa kroz Francusku, koje imaju samo po jednu saobraćajnu traku u oba smera, te je prvi dan nove školske godine obeležio kolaps", dodaje se u saopštenju.

Nova stranka je ocenila da je vlast za proteklih sedam godina napravila toliko "grešaka u koracima" i da će ih "politička kazna" stići na predstojećim izborima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.