Nikodijević: Ponosni na sve što radimo u Beogradu

Izvor: Studio B, 11.Apr.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikodijević: Ponosni na sve što radimo u Beogradu

Ponosan sam na Beograd i na ono što radimo u njemu jer Beograd ponovo postaje centar sveta, rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, gostujući na Televiziji Pink.

- O tome svedoči to što smo bili domaćini Samita Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, kada je naš glavni grad posetilo 16 premijera. Beograd će 22. i 23. aprila prvi put biti domaćin gradonačelnika Jugoistočne Evrope, a do kraja godine očekuje nas i velika godišnja konferencija OEBS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sa više hiljada učesnika. Investicije u glavnom gradu su ogromne i Beograd postaje najveće gradilište u ovom delu Evrope. Krenuli smo u realizaciju projekta prvog privatno-javnog partnerstva za izgradnju postrojenja za preradu otpada u Vinči, a to će biti investicija od 350 miliona evra. Završavamo stanicu „Prokop", za koju prethodni predsednik Tadić jeste dobio kuvajtski kredit, ali nije povukao ni jedan jedini evro. Izmeštanje autobuske stanice projekat je koji je nezavistan od „Beograda na vodi" jer je bio predviđen i ranijim planovima, a sada su stvoreni preduslovi da se i realizuje - naglasio je Nikodijević.

Usvojena je i strategija pošumljavanja, a renovirano je više od 40 škola i obdaništa, tako da se vodi računa o svakom životnom segmentu, naglasio je Nikodijević.

U Beogradu se radi više nego bilo kada bez obzira na ekonomsku krizu, a posebno se vodilo računa da teret te krize ne snose najsiromašniji jer smo njih zaštitili, poručio je predsednik Skupštine grada Beograda.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.