Nikodijević: Beograđani nijednog dana neće biti bez gradonačelnika

Izvor: BKTV News, 23.Apr.2018, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikodijević: Beograđani nijednog dana neće biti bez gradonačelnika

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, koja će se održati 9. maja, biće izabran predsednik parlamenta, njegov zamenik, sekretar i zamenik sekretara.

Pre svega toga odbornicima će biti potvrđen mandat, ali će biti izabrana i nova gradska izborna komisija, rekao je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

On je, gostujući na RTS-u, precirao da zakon definiše da nakon toga ide izbor gradonačelnika i njegovog tima i onda skupština >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nastavlja svoj redovni rad kao i do sada.

"Zakonski rok za održavanje konstitutivne sednice je 60 dana od proglašenja konačnih rezultata izbora, a od dana konstituisanja 30 dana za izbor gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća koji se biraju zajedno sa gradonačelnikom kao njegov tim. Zakonski rok će biti ispoštovan, može to da se desi i prvog narednog dana posle konstitutivne sednice, ali i poslednjeg dana roka, istakao je Nikodijević.

On je naglasio da, kada se konstituiše skupština grada, do izbora novog gradonačelnika, sadašnji aktuelni saziv obavlja svoju funkciju.

"Beograđani nijednog dana neće biti bez gradonačelnika, kao što imate prilike da vidite da od završetka izbora grad normalno funkcioniše. Sve će biti završeno u zakonskom roku. Bavimo se svakodnevnim problemima, nastavljamo dalje sa investicionim ciklusom, a Beograđani neće ostati uskraćeni ni za veliki broj manifestacija koje se održavaju. Sva preduzeća najnormalnije funkcionišu", rekao je Nikodijević.

Kako je najavio, i ovog puta, kao i 2014. godine, sednicom će predsedavati najstariji odbornik, to je Profir Rančić, sa izborne liste SNS-a, koalicioni partner iz PUPS-a, kao i da očekuje da će, i sada, kao i tada, biti na visini zadatka.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština grada Beograda 9. maja, evo ko će tada PREDSEDAVATI

Izvor: Blic, 23.Apr.2018

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda biće održana 9. maja kada će biti izabran predsednik parlamenta, njegov zamenik, sekretar i zamenik sekretara, a pre toga biće potvrđeni i mandati odbornicima i izabrana nova gradska izborna komisija, najavio je sadašnji predsednik Skupštine grada...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.