Neophodna potpuna integracija Roma u Zemun polju

Izvor: Studio B, 06.Nov.2013, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neophodna potpuna integracija Roma u Zemun polju

Povodom izbijanja šuge u Zemun polju za koju meštani tog naselja tvrde da su krivi Romi koji tu žive, opština Zemun saopštila je da je neophodno ostvariti potpunu integraciju romskog stanovništva u tom delu opštine.

Oni najavljuju da će u saradnji sa MUP-om biti otvorena policijska ispostava u prostorijama mesne zajednice Zemun polje, kako bi opšta bezbednost građana bila na višem nivou.

U međuvremenu, sekretarijat za socijalnu zaštitu održao je sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sa predstavnicima stanovnika Zemun polja koji se žale na kvalitet života. Pomoćnica sekretara Aleksandra Krstić izjavila je da će taj sekretarijat u narednom periodu preduzeti potrebne korake kako bi se rešili taj problem. Kao konkretne korake, navela je intenzivniju saradnju sa školom koju pohađaju deca koja žive u socijalnim stanovima.

Inače, stanovnici Zemun polja i tokom popodneva su protestovali zbog, kako tvrde, raseljenih roma koji žive u tom delu grada a koji su po njihovim rečima odgovorni za pojavu šuge u školi.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.