Nema para za nagrade

Izvor: Blic, 27.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema para za nagrade

Do početka trkačke sezone na beogradskom Hipodromu ostalo je oko mesec dana, ali još nije poznato kako će ona definitivno izgledati. Nagradni fond još nije obezbeđen, kladionice tek treba da se aktiviraju, a rekonstrukcija tribine izgorele u požaru 2000. godine najverovatnije će sačekati sledeću godinu.

Prema rečima Radovana Dedijera, direktora Hipodroma, u ovom trenutku bitna su dva posla: unutrašnja organizacija preduzeća i organizacija sezone.

- Predstoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nam usvajanje statuta, pravilnika o radu, sistematizacija... Bez unutrašnje organizacije teško da se može uraditi bilo koji drugi posao. Problem je i finansiranje sezone. Rokovi su kratki, a objekat je u zaista lošem stanju. Jedan deo novca za nagradni fond daće Grad, dok ćemo drugi deo morati da obezbedimo preko sponzorstava - kaže Dedijer.

Nagradni fond za ovu sezonu, koja počinje 20. aprila i traje do kraja oktobra, trebao bi da bude oko 20 miliona dinara. Planirano je da na beogradskom Hipodromu u ovoj godini bude 25 trkačkih dana.

- Za ovu sezonu neophodno je aktivirati i kladionice. Međutim, Hipodrom je odavno izgubio licencu za klađenje tako da će ovaj posao morati da se uradi preko konkursa, i u saradnji sa privatnim kladionicama koje tu licencu imaju - objašnjava Dedijer.

Iako je najavljivana za proleće, rekonstrukcija „Kraljeve tribine" najverovatnije će sačekati sledeću godinu jer za nju tek treba da se uradi urbanistički projekat. S obzirom da je ovaj objekat pod zaštitom države, izgrađen 1921. godine, njen budući izgled neće moći mnogo da se menja.

Paralelno sa ovim, „manjim zahvatima", Beogradski hipodrom narednih meseci, ali i godina, čeka još puno posla. Jedan od njih je i regulisanje statusa petnaestak štalskih objekata, koji od osnivanja Hipodroma „nije jasan". Takođe, problem su i restorani i kafići kojih na Hipodromu ukupno ima četiri. Njih drže privatna lica, ili bez pravnog osnova, ili ona koja su već u nekom sporu sa Hipodromom. Možda će rešenje za ove probleme biti urbanistički plan kojm bi bilo rešeno koji i kakvi objekati treba da postoje na ovoj lokaciji.

Još jedna od stvari koju je neophodno uraditi je uređenje staza i ostalih terena za takmičenja, ali je izvesno da ovaj posao neće biti završen ove godine.

Beogradski hipodrom nekad je posećivalo i po 15.000 ljudi, dok je lane prosečna poseta bila oko 500.

Grad isplatio sva dugovanja

Beogradski hipodrom je od 29. februara u vlasništvu Grada Beograda, pošto je Gradska skupština usvojila odluku o promeni statusa ovog društvenog preduzeća u javno. Hipodrom je do avgusta prošle godine bio u stečaju, iz koga je izašao pošto je Grad platio 67 miliona dinara njegovih dugovanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.