Nema opasnosti, vatrogasci u Makišu preventivno dežuraju

Izvor: Studio B, 24.Feb.2015, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema opasnosti, vatrogasci u Makišu preventivno dežuraju

U Makišu gde je pre dva dana ugašen požar u skladištima kuće hemije i danas preventivno dežuraju pripadnici vatrogasno spasilačkih jedinica.

Komandat beogradske Vatrogasne brigade Mile Jovičić rekao je Tanjugu da se radi o uobičajnim procedurama kada su u pitanju veći požari, a da opasnosti od ponovog izbijanja vatre u Makišu nema.

On je rekao da su danas na terenu tri vatrogasna vozila sa devet vatrogasaca i da će tu ostati do kraja dana a verovatno i tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << noći.

Jovicć je dodao i da će postepeno smanjivati broj ljudi i opreme koji dežuraju u Makišu.

Požar u Makišu, koji je zahvatio oko 3.000 kvadratnih metara magacinskog prostora u vlasništvu više privatnih kompanija, prijavljen je 23. februara nešto pre pet sati ujutru, a vatrogasci su brzo reagovali i odmah izašli na teren.

Magacinski prostor se prostire na oko 6.000 kvadrata, a vatrogasci su uspeli da ga prvo "preseku" i spreče njegovo širenje.

Uz vatrogasni brod koji je bio uključen u akciju gašenja, na licu mesta bilo je angažovano 60 vatrogasaca sa 20 vatrogasanih vozila, kao i desetak vozila komunalnih preduzeća.

Zbog povećane koncentracija dima na teren su izašle i stručne ekipe Gradskog zavoda za javno zdravlje, koje su utvrdile da nema opasnosti po zdravlje ljudi.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.