Nema ni posla, ni plata, ni  otpremnina

Izvor: Blic, 31.Mar.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema ni posla, ni plata, ni otpremnina

Mali akcionari Industrije kotrljajućih ležajeva već nekoliko godina pokušavaju da ponište ugovor sa kupcem placa u Knez Danilovoj ulici - kompanijom „KD Propertis". Oni tvrde da ovo preduzeće do danas nije uplatilo 14,5 miliona evra, za koliko je zvanično prodato zemljište od 1,7 hektara u centru grada.



Postupak pred Trgovinskim sudom za poništenje ugovora o prodaji mali akcionari IKL pokrenuli su pre dve i po godine, ali do danas nije održano ni jedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ročište. Kako kažu, kupac nije uplatio ni jedan dinar, iako rukovodstvo preduzeća tvrdi suprotno.

- Iako direktor kaže da je novac od prodaje zemljišta otišao na pokrivanje dugova, to nije tačno. U završnom računu se vidi da nikakvi dugovi nisu plaćeni. Kupac KD „Propertis" pre dve godine, kad je navodno novac uplaćen, nije imao nikakvih prihoda ni rashoda i za to imamo dokaze – kaže Stana Rondović, pravni zastupnik malih akcionara IKL.

Ona kaže da je kiparska kompanija od osnivanja devet puta menjala menjala lokacije, naziv preduzeća i ovlašćenu osobu za zastupanje.

- Sada je taj plac u vlasništvu „Dajrekt kapitala S", ali to je ista kompanija. Prodajom IKL otpušteno je oko 700 ljudi, a niko od njih nije dobio otpremninu, niti su im uplaćeni doprinosi– dodaje Rondović.

Đoko Vergaš, direktor preduzeća IKL, kaže da je kupac uplatio 13,5 miliona evra i da su tim novcem plaćeni dugovi.

- Ostale je da nam plate još milion evra i to će uraditi kad im potpuno oslobodimo zemljište. Dugovi preduzeća u momentu prodaje iznosila su 20,5 miliona evra – kaže Vergaš i dodaje da je većina otpuštenih dobila otpremninu.

„KD Propertis": „Rešite to sa upravom"

U kompaniji„Dajrekt kapital S" ne negiraju da je to zapravo preduzeće „KD Propertis", ali kažu da su oni ceo proces uplate završili još pre dve godine.

- Mi nemamo nikakve veze sa malim akcionarima IKL. Mi smo novac uplatili. Probleme koje imaju trebalo bi da reše sa svojim rukovodstvom – kažu u kompaniji „Dajrekt kapital S".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.