Neimari čekaju dozvolu

Izvor: Blic, 21.Apr.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neimari čekaju dozvolu

Nova zgrada „Parking servisa" u Ulici 27. marta 21 trebalo bi da počne da se gradi ovog leta, ako ovo javno gradsko preduzeće dobije od Sekretarijata za urbanizam potrebne dozvole za gradnju. Stara zgrada Tehmičkog pregleda srušena je pre skoro godinu dana.

- Zastoj se desio zbog procedure dobijanja dozvola. Očekujem da dozvola za gradnju stigne do leta - rekala je za „Blic" Biljana Vlajić, direktorka za investicije i izgradnju „Prking servisa".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
U međuvremenu, gradom se poširila priča da se nova zgrada „Parking servisa" ne zida zato što su stari vlasnici predratne radionice pokrenuli sudski postupak i traže nazad svoj plac.

- Nema zakona o denacionalizaciji, tako da nema osnova da se plac vrati. Mi smo se uknjižili kao korisnici placa i gradićemo svoju poslovnu zgradu. Razlog što radovi ne počinju su samo u tome što čekamo dozvole za gradnju - kažu u Informativnoj službi „Parking servisu".

Lokacija za izgradnju poslovne zgrade nalazi se u centralnoj gradskoj zoni, u Ulici 27. marta broj 21, između ulica Đušine i Dragoslava Popovića, u okviru gusto izgrađenog gradskog bloka. Parcela je površine 1.536 kvadratnih metara, pravilnog je oblika sa širinom uličnog fronta od 22,50 metara, dok se u dubinu prostire 68 m.

Arhitektonsko rešenje objekta dobro se uklapa u ambijent okolnih zgrada. Objekat će imati podzemnu etažu ukupne površine 4.500 metara kvadratnih, prizemlje i prvi sprat sa ukupno 2.500 kvadrata i još tri sprata sa ukupno 4.500 kvadrata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.