Ne nazire se kraj radova u Južnom bulevaru

Izvor: Politika, 15.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne nazire se kraj radova u Južnom bulevaru

Posle četiri meseca od početka obnove još se ne nazire kraj radova u Južnom bulevaru. Rok za završetak preuređenja ove prometne saobraćajnice već je probijen, a u Direkciji za građevinsko zemljište kažu da, po svemu sudeći, ovog meseca ulica neće biti puštena u saobraćaj. Osim nepovoljnih vremenskih uslova, koji su u znatnoj meri uticali na brzinu radova, ovoga puta izvođači se suočavaju sa velikim problemom – zaleđenim slojem zemlje, koji, prema rečima Nenada Bajića, šefa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Informativne službe Direkcije za građevinsko zemljište, otežava sabijanje šljunka i onemogućava asfaltiranje.

– Mogli bismo da asfaltiramo ulicu, ali bi taj asfalt vrlo brzo propao, pa bismo onda morali da radimo sve ispočetka, što bi predstavljalo ogroman trošak za poreske obveznike – kaže Bajić.

Zbog toga je, smatra on, finansijski isplativije da otvaranje Južnog bulevara, koje je najavljivano za januar, bude odloženo. Na taj način će, kako je rekao, ulica biti kvalitetno urađena, a građani neće imati dodatne troškove. Bajić, međutim, nije mogao da precizira kada će ova saobraćajnica biti osposobljena za upotrebu.

Ono što je, zasad, jedino sigurno jeste da će do kraja ovog meseca proraditi raskrsnica Južnog bulevara i Ulice Mihaila Gavrilovića.

Iz Direkcije poručuju da su zadovoljni funkcionisanjem saobraćaja u okolnim ulicama za vreme obavljanja radova jer, kako ističu, nisu zabeležene veće gužve.

Dosad je završena obnova većeg dela infrastrukture i glavnog kanalizacionog kolektora, ali preostaje još da se montiraju kućni priključci koji su pričinjavali veliki problem izvođačima radova.

– Priključci su bili loše postavljeni i uopšte nisu bili zavedeni u planove podzemnih instalacija. Srećom, taj deo posla je sada završen, priključci su pronađeni i preostaje samo da ih ugradimo na novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu – objašnjava Bajić.

Za obnovu ove ulice utrošeno je 550 miliona dinara od čega je polovinu novca izdvojila Direkcija za građevinsko zemljište, a ostatak je obezbeđen zahvaljujući kreditu Evropske investicione banke.

Izvođači radova u Južnom bulevaru dosad su postavili sve stubove javne rasvete, a uskoro sledi i postavljanje novih sijalica. Zatim, u toku su pripreme za postavljanje trotoara, a ugrađen je kilometar ivičnjaka. Predviđeno je i obeležavanje novih parking mesta, a trebalo bi da budu zasađeni i novi drvoredi tako da će, po okončanju radova, ova prometna ulica dobiti potpuno novi izgled.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.