Ne davimo Beograd: Grad rasipa novac na satelitsko praćenje GSP

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne davimo Beograd: Grad rasipa novac na satelitsko praćenje GSP

Inicijativa Ne davimo Beograd optužila je dana gradske vlasti da javnom nabavkom za satelitsko praćenje vozila Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) "nastavlja sa prelivanjem novca iz budžeta grada u privatne džepove".

"Inicijativa Ne davimo Beograd pita gradske čelnike zbog čega se raspisuje ovaj tender, kada je ove informacije navodno moguće dobiti kroz već postojeći Bus Plus sistem instaliran u svim vozilima javnog saobraćaja", kaže se u saopštenju inicijative. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Inicijativa je navela da se na osnovu konkursne dokumentacije za javnu nabavku "Iznajmljivanja modula za eko vožnju" očekuje praćenje svih autobusa GSP "Beograd" tokom 24 sata dnevno. Podaci će biti arhivirani, a praćenje će biti moguće putem desktop računara, kao i mobilnih aplikacija.

"Podsećamo da navodni sistem koji putem Bus Plusa skuplja iste podatke nije javno dostupan, niti je poznato kako i na koji način se koriste ti podaci. Takođe podsećamo da je ugovor sa kompanijom Bus Plus i dalje skriven od javnosti i aktivan, iako smo mogli da čujemo obećanja da će biti raskinut", piše u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.