NALAZI OBDUKCIJE ŽIRAFE ŽARETA JOŠ NEPOZNATI

Izvor: Kurir, 13.Dec.2011, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NALAZI OBDUKCIJE ŽIRAFE ŽARETA JOŠ NEPOZNATI

Direktor Beo zoo vrta Vuk Bojović ističe da će zoološki vrt kupiti novu žirafu, ali da još nije siguran kada, i dodao da nije poznato kada će rezultati obdukcije biti gotovi

BEOGRAD - Direktor Beo zoo vrta Vuk Bojović izjavio je da još nisu gotovi rezultati obdukcije koja treba da utvrdi od čega je pre nekoliko dana u Beogradskom zoološkom vrtu uginuo 14-godišnji mužjak žirafe Žare.

Bojović je dodao da će zoološki vrt kupiti novu žirafu, ali da još >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nije siguran kada i dodao da nije poznato ni kada će rezultati obdukcije biti gotovi.

Bojović je objasnio da su cene žirafa različite jer postoji devet vrsta tih životinja.

Žirafa Žare, koja pripada vrsti rotšild je, kako je Bojović rekao, možda i najskuplja vrsta, jer njeni predstavnici mogu da narastu do šest metara.

Mužjak žirafe najčešće košta od 5.000 do 7.000 evra, dok ženke najčešće koštaju oko 10.000 evra.

U Beo zoo vrtu sada je ostala usamljena ženka žirafe, koja je, kako kaže Bojović, sada tužna i neobično joj je bez partnera.

Mužjak žirafe Žare bio je star 14 godina, a kao mladunče od nekoliko meseci je dovezen iz Češke. U Vrtu dobre nade postoji još jedna žirafa, ženka, koja je 1999. godine, takođe iz Češke, stigla u Beograd.

Prosečan životni vek žirafe je od 20 i 25 godina u divljini, ali u vrtovima često dožive 28 godina.

Žirafe žive na prostoru od Čada do Južne Afrike, a njihova ukupna populacija je procenjena na 110.000 do 150.000.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nalazi obdukcije žirafe nepoznati

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2011

BEOGRAD - Direktor "Bel zoo vrta" Vuk Bojović izjavio je danas da još nisu gotovi rezultati obdukcije koja treba da utvrdi od čega je prije nekoliko dana u Beogradskom zoološkom vrtu uginuo 14-ogodišnji mužjak žirafe Žare.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.