Najvažnija izjava Nade Macure: Upravo je rekla koje boje stvari treba da nosite, kad da spavate i koju hranu da jedete!

Izvor: Telegraf.rs, 11.Jul.2017, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najvažnija izjava Nade Macure: Upravo je rekla koje boje stvari treba da nosite, kad da spavate i koju hranu da jedete!

Danas pre podne bilo je više poziva za Hitnu pomoć nego juče, a do 11 sati je bilo 72 intervencije i 26 intervencija na javnom mestu, rekla je danas potparol Hitne pomoći Nada Macura za Tanjug.

Ona je rekla da su intervencije Hitne pomoći uglavnom vezane za ljude koji se nalaze na otvorenom i koji imaju simptome glavobolje, vrtoglavice i kolapsa organizma.

Macura dodaje da su vozači pažljiviji nego juče, jer ima manje nesreća i podsetila da ne bi trebalo izlaziti u >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << periodu od 11 do 17 sati.

- To naročito važi za starije sugrađane i hronične bolesnike - naglašava Macura.

Ona ponavlja da je važno uzimati dosta tečnosti, kao i da treba prilagoditi ishranu vremenskim prilikama.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Doktorka je dala najpraktičniju izjavu o sada, koja mnogima može pomoći da lakše prebrode letnje vrućinčine.

Dakle, ona je dala savet o boji garderobe koju treba da nosimo, hrani koju treba da jedemo i vreme kada treba da spavamo:

- Salate od povrća, posni sirevi, riba na roštilju, taj neki mediteranski način ishrane sada najviše prija. Takođe, važno je biti odmoran, jer vrućina umara, dakle dosta sna, popodnevni odmor i garderoba svetlih nijansi prozračnih prirodnih materijala da koža diše - rekla je Macura.

Ona je podsetila da se treba sklanjati od sunca, ići senovitom stranom ulice, kroz parkove, debelu hladovinu, jer greju i zidovi i kuće i beton.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leskovčani padaju ko sveće na ulicama od vrućine

Izvor: juGmedia, 11.Jul.2017

I dok termometar na niškim apotekama u ovom trenutku beleži neverovatnih 48 stepeni, Leskovčani padaju po ulicama kao sveće...Lekari Hitne pomoći u ovom gradu od jutros bukvalno nisu digli glavu od posla, a i u popodnevnim satima su sve raspoložive ekipe na terenu...„Desetak kolabiranja na ulici...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.