Najstarija stanovnica Savskog venca proslavila stoti rođendan

Izvor: Studio B, 13.Apr.2011, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najstarija stanovnica Savskog venca proslavila stoti rođendan

Doživeti 100 i više godina, samo po sebi je retkost, međutim, biti vitalan, vedrog duha i dobrog pamćenja u tom dobu, zaista je pravo čudo.

Upravo u takvom raspoloženju, svoj veliki jubilej proslavila je najstarija stanovnica Savskog venca, Helena Vujičić. Da je zdravlje dobro služi i da i dalje bude vesela i nasmejana, uz rođendansku tortu poželele su joj tri godine mlađa sestra Ana i unuka Dijana, kao i predstavnici opštine Savski venac.

Rođena kao druga >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << od četiri sestre Vajs, Helena Vujičić, školovala se u Kraljevini Jugoslaviji, preživela Prvi i Drugi svetski rat, radila kao službenik i penzionisala se u Titovoj Jugoslaviji. Iako je volela izazove i uvek želela nešto novo da proba, kada se osvrne na svojih 100 godina, kaže da je živela mirno.

I danas, kada slavi 100. rođendan, Helena se ne odriče nijednog zadovoljstva, a naročito hrane koju joj redovno priprema njena tri godine mlađa sestra Ana. Kako kažu, oduvek su jedna drugoj bile najveća podrška, pa ni i u najtežim trenucima nisu posustajale.

Unuka njihove najstarije sestre Dijana, koja ih redovno obilazi i brine o njima, kaže da uživa u dugim razgovorima i otkrivanju njihovih doživljaja.

Zbog proslave 100. Rođendana, slavljenica je, pored obavezne frizure, odabrala i elegantnu odeću, kako bi na najlepši način dočekala goste iz opštine Savski venac, koji su je obradovali rođendanskim poklonom.

A ravnodušnim nikoga od gostiju nije ostavio ni njihov smisao za humor i pozitivnost, zbog čega su svi poželeli da se ponovo okupe za tri godine i da zajedno proslave i Anin 100. rođendan.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.