Najezda slepih miševa u Beogradu, a evo šta treba da radite ako dođe do bliskog susreta

Izvor: BKTV News, 19.Jun.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najezda slepih miševa u Beogradu, a evo šta treba da radite ako dođe do bliskog susreta

Proteklih nekoliko dana Beograđani na tretoarima, i to u toku dana, sreću nesvakidašnje prizore - male slepe miševe.

Društvenim mrežama kruže fotografije ovih sisara, sa naznakom da je u toku koćenje i da moramo da im pomognemo čim ih ugledamo.

Stižu nove nevolje: Nakon najezda zmija, biće i sve više pacova

Šaptač zmija ima upozorenje za ceo Balkan: Čuvajte se, stiže najezda!

"U toku je koćenje slepih miševa, i počelo je ispadanje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << mladunaca iz skloništa. Ukoliko se desi da pronađete nekog na pločniku, terasi i slično i ako znate odakle su ispali, najbolje je da pokušate da ih/ga vratite nazad. Kad mladunac ispadne na zemlju, šanse da preživi su minimalne (nastrada od gladi/dehidriranja ili ga pojede neka mačka). Najčešće su njihova skloništa visoko i teško dostupna, pa ako niste u mogućnosti da ga vratite gore, i ako pokupite slepog mišića, najbolje je da kontaktirate Prirodnjački muzej", kruži društvenim mrežama.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.