Na piće uz muziku do ponoći

Izvor: Politika, 11.Maj.2011, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na piće uz muziku do ponoći

Primena odluke o radnom vremenu lokala u stambenim zgradama počinje danas. – Kafedžije poručuju da će poštovati nova pravila igre, ali ne kriju nezadovoljstvo

Kafedžije čiji se lokali nalaze u stambenim zgradamaod danas će biti otvoreni radnim danom i nedeljom do ponoći, a petkom i subotom do jedan čas, dok će muzika morati da utihne sat vremena pre fajronta. Ugostitelji poručuju da će poštovati nova pravila igre, odnosnogradsku odluku o radnom vremenu ugostiteljskih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << zanatskih i trgovinskih objekata, ali ne kriju nezadovoljstvo.

Žarko Ratković, direktor UP„Višnjica”, ističe da se primenom odluke ništa novo neće dogoditi.

– Radno vreme naših objekata je i do sada bilo do 23 časa, a samo u izuzetnim situacijama gosti ostaju u lokalu sat-dva duže. Sa stanarima smo uvek bili u korektnim odnosima, pa ovakve odluke nikada nismo donosili mimo prvih komšija – najavljuje direktor UP „Višnjica”.

Ugostitelji se većinom pribojavaju pada prometa usled skraćenja radnog vremena. Jedan od njih je i Dragan Mijatović, suvlasnik „Saut park kafea”, koji očekuje da će primenom nove odluke zarada biti još manja.

– Ovaj propis nije dobar za nas. Otkako je„Saut park” otvoren, nijedan stanar iz Vlajkovićeve ulice nije se žalio na buku – kaže Mijatović.

Slobodan Calić, menadžer lokala „Naš bar”, kaže da im ostaje jedino mogućnost da menjaju lokaciju.

– Ceo plan je trebalo uraditi drugačije. Nadležni su mogli da izađu na teren, obave merenja i ograniče muziku tamo gde ona ima negativan efekat na građanstvo. Preživeće samo povlašćeni – uveren je menadžer lokala „Naš bar”.

Nezadovoljan je i Nikola Grujić, vlasnik paba „Brod”, koji smatra da se ovim potezom gradskih vlasti privredni ambijent u Beogradu, ionako nepovoljan, još više pogoršava.

– Sve mi to deluje neozbiljno. Postavljeni kriterijumi su proizvoljni, a u eventualnoj reviziji sve će biti podložno korupciji – pribojava se vlasnik paba „Brod” iz Bulevara despota Stefana, dodajući da su, za četiri godine koliko je kafić otvoren, podnete tri-četiri prijave zbog glasne muzike.

Kada bude formirana stručna komisija čiji će zadatak biti da sačini kriterijume koje će vlasnici pojedinih kafića morati da zadovolje, nekim ugostiteljima moglo bi da bude produženo radno vreme. U Skupštini grada najavili su da će taj pravilnik biti podnet Gradskom veću na izjašnjavanje u roku od godinu dana.

M. R. B – N. M.

objavljeno: 11.05.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.