Na Voždovcu akcija druženja građana sa policijom

Izvor: Studio B, 26.Mar.2016, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Voždovcu akcija druženja građana sa policijom

Na beogradskoj opštini Voždovac danas je u okviru akcije "Policajac u zajednici" organizovano druženje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sa građanima tokom kojeg su predstavljeni načini rada policije.

Akciji je prisustvovao i vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić, koji je naglasio značaj stvaranja još većeg nivo poverenja između građana i policajaca, saopštio je MUP.

"MUP kroz druženje i edukaciju, želi da približi rad policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << građanima Srbije, prvenstveno mladima i deci, i da na simbličan način pokaže ozbiljnost pristupa modernom konceptu policija u lokalnoj zajednici", rekao je Rebić u parku kod sportskog centra "Šumice".

Prema njegovim rečima, policija na ovaj način, kroz stalni kontak, građanima želi da pošaje jasnu poruku da su bezbedni u svom mestu, gradu...

"Građanima smo predstavili načine rada i mehanizme pomoću kojih se pripadnici Ministarstva staraju o njihovoj bezbednosti, kao i poslove koje policija obavlja, kako bi smo im pojasnili ulogu policije i približili sugrađanima naš rad", rekao je Rebić.

On je dodao da su kroz edukativni program pripadnici MUp-a ukazali najmlađim sugrađanima na opasnosti korišćenja narkotika, problematiku vršnjačkog nasilja, načine ponašanja u vanrednim situacijama, navodi se u saopštenju.

Rebić je najavio da će MUP akciju "Policajac u zajednici" sprovesti u više gradova Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Svoj rad građanima su predstavili pripadnici Uprave policije, Uprave saobraćajne policije, Policijske uprave za grad Beograd, Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije i Specijalne antiterorističe jedinice.

Najmlađi su mogli da se kroz različite aktivnosti druže sa policajcima, "što je jedan od ključnih faktor za sticanje poverenja, ali i da uživaju u kratkim programima koje su izveli policijski psi i konjica".

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.