NORDIJSKI DANI U BEOGRADU OD 16. DO 18. NOVEMBRA

Izvor: Kurir, 14.Nov.2011, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NORDIJSKI DANI" U BEOGRADU OD 16. DO 18. NOVEMBRA

BEOGRAD - Nordijska poslovna alijansa organizovaće "Nordijske dane" u Beogradu, od 16. do 18. novembra, na kojima će biti predstavljen uspešan ekonomski i socijalni model tih zemalja, kao i njihov čuveni dizajn, muzika i hrana.

Na skupu, koji će se održavati u supermarketu "Koncept stor", biće razmatrane mogućnosti za robnu razmenu i poslovnu saradnju, diskutovaće se i o aktuelnim ekonomskim problemima u svetu.

"Dobro je poznato da su nordijske zemlje postavile standarde >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << poslovanja koje bi volele da dostignu gotovo sve zemlje sveta, zato smo se ponovo okupili jer želimo da ovim druženjem doprinesemo oplemenjivanju lokalnog poslovnog ambijenta", izjavila je izvršna direktorka Nordijske poslovne alijanse Slađana Tomašević.

Ona je dodala da je to samo jedan u nizu događaja koje organizuje to udruženje, sa cilemu daljeg učvršćivanja i poboljšanja uslova i načina rada u lokalnim kompanijama, koje su došle iz nordijskih zemalja.

Na svečanom otvaranju će se razgovarati o trenutnoj poslovnoj klimi na globalnom nivou, ali će biti razmenjena znanja i iskustva i na kulturološkom nivou i na polju dizajna. Narednog dana, prisutne će zabavljati kuvar iz Švedske, koji će pripremati specijalitete svoje zemlje i objasniti zašto je švedski sto dobio taj naziv, a biće upriličeno i druženje u finskoj sauni uz "kalsberg" pivo.

Poslednjeg dana će se razmatrati dalje aktivnosti koje bi doprinele povezivanju nordijske i srpske kulture. Manifestaciju će obeležiti i brojne izložbe putem kojih će se posetioci upoznati sa čuvenim nordijskim dizajnom, kao i mini bioskopski program koji će prisutnima približiti nordijsku kinematografiju.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nordijski dani u Beogradu

Izvor: B92, 14.Nov.2011

Nordijska poslovna alijansa organizovaće "Nordijske dane" u Beogradu, od 16. do 18. novembra, na kojima će biti predstavljen uspešan ekonomski i socijalni model tih zemalja, kao njihov čuveni dizajn, muzika i hrana.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.