NESVAKIDAŠNJI OGLAS Raspisali tender za Sigurnu kuću

Izvor: Blic, 28.Jul.2016, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESVAKIDAŠNJI OGLAS Raspisali tender za Sigurnu kuću

Gradski sekretarijat za socijalnu zaštitu raspisao je tender za - sigurnu kuću!

U pozivu stoji da je reč o javnoj nabavci usluga prihvatilišta za žene i decu žrtve nasilja u porodici, a predmet su zdravstvene i socijalne usluge. Zainteresovana strana mora da obezbedi prostor i 24-časovnu uslugu za 20 korisnika, žene i dece, za period od šest meseci.

- Zakon o socijalnoj zaštiti definiše da se usluge socijalne zaštite pribavljaju od licenciranih pružaoca usluga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kroz postupak javne nabavke - objasnili su iz službe za informisanje Grada Beograda na pitanje da li je sistem javne nabavke i ranije korišćen kada su formirana skloništa u okviru Sigurne kuće.

Beogradska Sigurna kuća za žrtve porodičnog nasilja danas se sastoji od tri skloništa ukupnog kapaciteta 75 žena i dece. Svaki od njih može da primi maksimalno 25 osoba i sastoji se od prijemne prostorije, dnevnog boravka sa trpezarijom, kuhinje, ostave i dečije sobe, sedam spavaćih soba. Objekat je opremljen belom tehnikom, klima uređajima, kao i sistemom za video nadzor koji obezbeđuje sigurnost stanovnika objekta.

Vlasnik Sigurne kuće Beograd je opština Rakovica, kućom rukovodi Savetovalište protiv nasilja u porodici, a ustanove su ranije finansirane od strane fondacija i kompanija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.