NAVALA ZA SOCIJALNE STANOVE

Izvor: Kurir, 06.Jul.2010, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAVALA ZA SOCIJALNE STANOVE

Do 1. jula prijavilo se 939 porodica, ali grad u ovom trenutku raspolaže sa samo 82 slobodne stambene jedinice u Kamendinu

Na konkurs za davanje na korišćenje socijalnih stanova do 1. jula prijavilo se 939 porodica!

Nažalost, grad Beograd i pored toga što stalno sprovodi program izgradnje stanova za socijalne kategorije sada je raspolagao sa samo 82 slobodne stambene jedinice.

Prema rečima Zorana Kostića, člana Gradskog veća, na konkurs je poštom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stiglo 37 prijava:

- Ostale su predate na pisarnicu Sekretarijata za socijalnu zaštitu u Tiršovoj 1. Unos i obrada predmeta počinju odmah, rad komisije biće organizovan i tokom leta. Okončanje konkursa, to jest formiranje zvanične rang-liste, očekuje se do kraja oktobra, kada će i stanovi koji se nalaze u Kamendinu biti spremni za useljenje - kazao je Kostić.

Proteklih godina sredstvima grada izgrađeno je ukupno 237 stanova koji su dati na korišćenje socijalno ugroženim porodicama, a kada bude završena obrada podataka i zvanična lista za nove stambene jedinice, ovaj broj biće znatno veći. Ugovori za korišćenje sklapaju se na pet godina, posle čega se proverava da li je došlo do promene materijalnog stanja i, ako je potrebno, ugovori se sklapaju na još pet godina.

(U. B.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.