NASILJE U DZ NOVI BEOGRAD: Pacijenti tukli dvojicu lekara

Izvor: Kurir, 17.Feb.2015, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASILJE U DZ NOVI BEOGRAD: Pacijenti tukli dvojicu lekara

Prvi napad dogodio u samom Domu zdravlja dok je pacijent primao injekcije, kada je počeo da viče na medicinske sestre, a zatim udario svoju suprugu, dok se drugi napad dogodio u stanu pacijenta čija ćerka je lekara pesnicom udarila u glavu

BEOGRAD - U poslednjih par dana u Domu zdravlja Novi Beograd, od strane pacijenata brutalno su napadnuta i pretučena dvojica lekara opšte prakse.

V.D. direktorka Doma zdravlja Novi Beograd dr Božica Novaković kaže da su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << incidenti dogodili u proteklih pet dana, kao i da će ova institucija protiv pacijenata koji su napali lekare podneti krivične prijave.

Prvi napad dogodio u samom Domu zdravlja dok je pacijent primao injekcije, kada je počeo da viče na medicinske sestre, a potom je udario svoju suprugu koja je ušla za njim kad je čula da viče. Doktor koji je čuo viku je ušao u intervenciju da vidi o čemu se radi, a onda je pacijent fizički napao doktora, koga je prvi put video. Naime, doktor koji je napadnut nije nikada lečio tog pacijenta.

Drugi slučaja napada na medicinsko osoblje dogodio se dok su doktor i medicinska sestra su bili u stanu pacijenta, posle poziva pacijenta preko terenske službe.

- U trenutku dok je doktor razgovarao sa pacijentom i otvarao doktorsku torbu, prišla je kćerka pacijenta i udarila doktora pesnicom u glavu. U oba slučaja,  doktori su se tokom incidenata ponašali u potpunosti u skladu sa kodeksom profesionalne etike, kažu u DZ Novi Beograd.

Oni naglašavaju da doktor koji je napadnut u intervenciji, pasivno je držao svoje ruke sve vreme dok ga je pacijent udarao, a  lekar kog je udarila kćerka pacijenta, nakon incidenta se brzo sabrao i pristupio pregledu, ali je pacijent odbio pregled. Doktor je nekolko puta ponovio pacijentu da treba da ga pregleda i da se ne osvrće na incident, ali pacijent je definitivno odbio  pregled.

- Dom zdravlja će podneti krivične prijave protiv počinilaca. Svoju časnu dužnost lekari će nastaviti da obavljaju savesno i odgovorno  u skladu sa zdravstvenom doktrinom, naglasila je u saopštenju V.D. direktorka Doma zdravlja dr Božica Novaković

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BAHATI PACIJENTI U NOVOM BEOGRADU: Napadaju i tuku lekare u Domu zdravlja

Izvor: Kurir, 17.Feb.2015

Prvi napad dogodio u samom Domu zdravlja dok je pacijent primao injekcije, kada je počeo da viče na medicinske sestre, a zatim udario svoju suprugu, dok se drugi napad dogodio u stanu pacijenta čija ćerka je lekara pesnicom udarila u glavu..BEOGRAD - Pacijenati su u poslednjih nekoliko dana u Domu...

Nastavak na Kurir...

Dva napada na lekare Doma zdravlja Novi Beograd

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Feb.2015

Napadi na lekare poslednjih dana učestali su u Domu zdravlja Novi Beograd gde su pacijenti fizički napali dva doktora, saopšteno je iz te medicinske ustanove...U prvom slučaju, pacijent je tokom intervencije, odnosno primanja injekcije počeo da viče na medicinske sestre, a potom je udario svoju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.