NAKON PISANJA BLICA Čistoća očistila kontejnere koji su plivali u smeću u Borči

Izvor: Blic, 26.Feb.2015, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAKON PISANJA "BLICA" Čistoća očistila kontejnere koji su "plivali" u smeću u Borči

Nakon pisanja "Blica" o prepunim kontejnerima u dvorištu OŠ "Rade Drainac" u Borči, JKP "Gradska čistoća" pojačala je kontrolu i očistila smeće.

Nekoliko nedelja kontejneri u Borči bili su pretrpani smećem, a najgora situacija je bila u dvorištu osnovne škole.

Do problema je došlo, jer je pre nekoliko nedelja "Gradska čistoća" podelila zelene kante za otpad svim kućama u ovom naselju i uklonila skoro sve kontejnere sa ulica.

Međutim, zelene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kante nisu dobila pravna lica, pa su zaposleni u svim prodavnicama, salonima i drugim poslovnim objektima, smeće bacali u nekoliko preostalih kontejnera u naselju, među kojima su oni u dvorištu osnovne škole.

Nakon što smo im skrenuli pažnju, "Gradska čistoća" detaljno je očistila kontejnere u ovom naselju i sprečila da dođe do zaraze među decom.

Čistoća je, takođe, obišla i sva pravna lica u Borči i ponudila im privremeno rešenje problema sa otpadom.

- Ponudili smo im sudove za smeće na revers dok se ne snađu i ne kupe ih sami, kao što su po zakonu u obavezi. Takođe, smo im ponudili da naprave ugovor za odnošenje smeća. Ostalo je na tome da oni o našem predlogu razmisle i odgovor nam daju početkom sledeće nedelje - rekli su nam u Čistoći.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.