NAJBOLJI UKUSI I MIRISI SU NA PIJACAMA: Posetite festival hrane i pića “Beogradski noćni market” (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 30.Maj.2016, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJBOLJI UKUSI I MIRISI SU NA PIJACAMA: Posetite festival hrane i pića “Beogradski noćni market” (FOTO) (VIDEO)

"Beogradski noćni market" je jedinstveni festival hrane i pića koji će se održati tokom leta na gradskim pijacama pod sloganom "Novo lice pijace", najavljeno je večeras na konferenciji za novinare u Zemunu.

Osnovni cilj projekta i same manifestacije je očuvanje tradicije i kulture, negovanje odnosa poverenja između proizvođača i kupca, značaj zdrave i bezbedne hrane koja se plasira na tržištu, kao i promovisanje pijaca kao važnog turističkog simbola svakog grada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
- Izuzetno nam je stalo da zajedno sa "Gradskim pijacama", vratimo stari sjaj pijacama kao mestima gde se nalaze najbolji ukusi i mirisi. Ovakav koncept festivala prisutan je u svim većim gradovima već duži niz godina i izazvao je odlične reakcije i interesovanje, kako kod građana tako i kod mnogobrojnih turista. Na taj način afirmisaćemo porodice i mlade koji imaju porodični biznis - istakla je Tijana Maljković, gradska sekretarka za privredu.

Na manifestaciji se očekuje više od 100 izlagača.

U Zemunu je predstavljeni novo lice Zemunske pijace, a u junu Beograđani ce imati priliku da vide potpuno novu Bajlonijevu pijacu.

Foto: Promo

Direktor JKP "Gradske pijace" Ivan Sočo otkrio je tom prilikom da su "Gradske pijace" postale član Međunarodnog projekta "I love my local market" u koji je uključeno više od 1.200 pijaca iz celog sveta.

- Ideja nam je da kroz "Beogradski noćni market" nastavimo promociju lokalnih proizvođača, malih privrednika, mladih dizajnera, afirmisanih i neafirmisanih umetnika - rekao je Sočo.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Pijaca će, kako je najavio Mihajlo Stevanović, predstavnik Rakia bara i jedan od organizatora, postati najveći beogradski restoran pod otvorenim nebom, koji će posetiocima pružiti mogućnost da uz dobru hranu, kupovinu, zabavu i muziku pretvore uobičajeni večernji izlazak u potpuno novo iskustvo.

- Izlagači će na licu mesta pripremati svoje specijalitete, te će posetiocima pored odličnih ukusa, biti dostupni recepti za jela koja degustiraju, besplatni saveti o slaganju hrane i pića, pripremanju novih koktela, kao i druge interesantne radionice - izjavio je Stevanovic.

Foto: Telegraf

Manifestacija će biti nastavljena 3. juna na pijaci Skadarlija, 17. juna na pijaci Senjak, dok ce 1. jula mesto sastanka biti Kalenić. Ulaz je slobodan, a manifestacija će trajati od 18 do 24 sata.



(S. V.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.