NA UKLANJANJU SNEGA I 512 RADNIKA ZELENILA

Izvor: Kurir, 13.Feb.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA UKLANJANJU SNEGA I 512 RADNIKA ZELENILA

Na gradskim ulicama na uklanjanju snega angažovano je 512 radnika JKP Zečenilo

BEOGRAD - Na gradskim ulicama angažovano je 512 radnika JKP „Zelenilo – Beograd”, a još 280 ljudi kao ispomoć preko omladinskih zadruga.

Na terenu je 19 putara, četiri kipera, jedan „fap kamion”, dva multikar vozila, četiri specijalna vozila, jedan traktor i 24 manje mašine, a četiri multikara ustupljena su za potrebe „Beograd-puta”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Prioritet imaju površine autobuskih stajališta, trotoari i staze uz centralne saobraćajnice, zatim staze, trotoari i stepeništa u blokovskim i stambenim naseljima, kako bi se olakšala pešačka komunikacija građana, kao i objekti Vlade Republike Srbije.

Drugi prioritet su površine koje se nalaze u redovnom programu održavanja – staze, platoi, dečja igrališta, stepeništa i trotoari u parkovima i na skverovima i oko njih (ukupno 486.218 kvadratnih metara).

U toku nedelje, 805 radnika JKP „Zelenilo – Beograd” uklanjalo je sneg sa više od 800.000 kvadratnih metara površina za koje su zaduženi Operativnim planom Gradskog štaba za vanredne situacije i 124 stajališta, a bačeno je više od 4.400 kilograma soli, saopšteno je iz tog preduzeća.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Vanredno stanje – pregled vesti za 13. februar

Izvor: DANuBeogradu.rs, 13.Feb.2012

Ulice su prohodne, saobraćaj se odvija bez zastoja, a sva vozila JKP 'Beograd-put' tokom dana su na gradskim ulicama - 84 velika kamiona, 21 je na regionalnim putevima, kao i 36 multikar vozila. Sneg i dalje pada, ali su ulice prvog prioriteta čiste i prohodne. Ova služba pokušava da 'proširi' saobraćajnice,...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.