Mladi beogradski fotograf dobitnik Holandske stipendije

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2020, 12:57

Mladi beogradski fotograf dobitnik "Holandske stipendije"

Milutin Marković, dvadesetjednogodišnji talentovani fotograf iz Beograda odabran je kao jedan od svega dvoje studenta koji su dobili "Holandsku stipendiju" (Holland Sćolarshi).

Ova stipendija dodeljuje se isključivo studentima iz zemalja koje nisu članice EU.

Kako se u saopštenju navodi, posle veoma uspešno završene prve godine na Kraljevskoj akademiji umetnosti u Hagu, Milutin Marković ne bi mogao da nastavi školovanje zbog izuzetno visoke školarine koju moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da plate studenti koji dolaze iz zemalja izvan EU.

Zbog toga je pokrenuo "fund-raising" kampanju na platformi "Go fund me".

"Holandski obrazovni sistem ne dodeljuje nijednu školarinu za ovu akademiju, što čini moj put težim. U prvoj godini, radeći više privremenih poslova jer je stipendija pokrila samo troškove studija, uspeo sam da pokrijem troškove života, što planiram da nastavim da radim. Jedina trenutna prepreka je previsoka školarina", rekao je Milutin Marković.

Dodao je da je do sada aplicirao na više mesta i iscrpeo sve moguće opcije – nezavisne fondove i bankarske pozajmice, ali bez uspeha.

"Zato sam uz pomoć prijatelja započeo 'fund-raising' kampanju i vidim to kao jedini način da završim studije na Akademiji", rekao je on.

Milutin Marković se fotografijom bavi od gimnazijskih dana, a prvi posao u dnevnim novinama u Srbiji dobio je sa samo 17 godina. Kasnije je radio za štampane i online medije.

Jedna od njegovih fotografija bila je izložena na grupnoj izložbi na Forumu civilnog društva u Parizu u Evropskoj kući, a serija fotografija koju je napravio tokom vrhunca migrantske krize u Beogradu, izložena je na "DongGang" međunarodnom festivalu fotografije u Južnoj Koreji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mladi beogradski fotograf dobitnik 'Holandske stipendije'

Izvor: Beta, 11.Jun.2020

Milutin Marković, dvadesetjednogodišnji talentovani fotograf iz Beograda odabran je kao jedan od svega dvoje studenta koji su dobili "Holandsku stipendiju" (Holland Scholarship).Ova stipendija dodeljuje se isključivo studentima iz zemalja koje nisu članice EU.Kako se u saopštenju navodi, posle veoma...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.