Ministar donosi konačnu odluku

Izvor: Blic, 17.Feb.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar donosi konačnu odluku

Ministarstvu prosvete će tek danas biti prosleđena inicijativa Upranog odbora Predškoske ustanove „Čika Jova Zmaj" na Voždovcu o smeni direktorke, nakon čega ministar ima 15 dana da donese konačnu odluku. Direktorka Snežana Nikić kaže da ništa još nije gotovo i da ima dokaz da 28 miliona dinara nisu nenamenski potrošeni.

- Upravni odbor Predškolske ustanove je pokrenuo inicijativu za moju smenu i to se ne može zaustaviti, ipak reč ministra prosvete je poslednja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ja ću izneti dokaze da nijedan dinar nije potrošen nezakonito, ali pošto se budem konsultovala sa stručnjacima - kaže Snežana Nikić, direktorka Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj".

U Upravnom odboru koji je u petak, na osnovu izveštaja budžetske inspekcije pokrenuo inicijativu za njenu smenu, kažu da su zapisnik dobili neposredno pred sednicu.

- Iskreno bili smo iznenađeni kad smo dobili izveštaj inspekcije jer se u čak 17 tačaka govori o kršenju Zakona. Krajnji bilans je da je u 2007. i 2008. godini potrošeno 28 miliona, a da nije poštovana procedura. Tu se uglavnom radi o greškama procedurale prirode, ali su one prilično velike i nedopustive, tako da nismo mogli da pređemo preko njih. Na kraju krajeva nas bi mogli kasnije krivčno da gone da nismo ovako postupili - priča za „Blic" jedan od članova Upravnog odbora voždovačkih vrtića.

Pojedini članovi upravnog odbora ističu da oni nemaju ništa protiv nje i da zaista dobro radi svoj posao. Oni veruju da direktorka nije namerno kršila zakon, već da se radi o greškama proceduralne prirode. Ipak, s obzirom da se radi o 28 miliona dinara morali su da pokrenu pitanje smene.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potrošeno 28 miliona dinara bez javnih nabavki

Izvor: Danas, 18.Feb.2009, 01:37

Upravni odbor Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ na Voždovcu uputio je juče inicijativu za smenu direktorke Snežane Nikić, Sekretarijatu za dečju zaštitu i Ministarstvu prosvete. Da li će direktorka biti smenjena ili ne odlučiće ministar prosvete, koji bi u narednih 15 dana trebalo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.